Zo súčasnej I. ligy bude opäť druhá liga

2011-06-16 12:00:00

Únia ligových klubov mení od sezóny 2011/2012 názvoslovie jednotlivých súťaží a vracia sa k starému formátu.

Kompetentní funkcionári Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a predstavitelia Únie ligových klubov (ÚLK) sa už dávnejšie avizovanou zmenou názvoslovia rozhodli od novej sezóny 2011/2012 vniesť väčší poriadok do hierarchie futbalových súťaží v SR od Corgoň ligy až po okresné ligy. Informoval o tom riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) pre doterajšiu I. ligu Dušan Keketi v súvislosti s informáciou o dodržaní termínu podania prihlášok účastníkov budúcej II. ligy (druhej najvyššej futbalovej súťaže v SR, pozn.), ktorým bola streda 15. júna 2011.

Keketi uviedol, že kým najvyššia slovenská futbalová súťaž bude naďalej niesť obchodné meno Corgoň liga, v hierarchii súťaží, ktoré riadi ÚLK, bude chápaná ako I. liga. Doterajšia I. liga, ktorá bola druhou najvyššou súťažou v SR, sa bude v novom súťažnom ročníku volať II. liga a doterajšie dve druholigové súťaže - II. liga skupina Západ a Východ budú od novej sezóny treťoligové. Čiže budú logicky tretím stupňom v hierarchii súťažného futbalu na Slovensku.

Súťaž o stupeň nižšie nebude už tretia liga, ale štvrtá - a takisto súťaže, ktoré v uplynulej sezóne boli označované ako štvrté ligy, budú od sezóny 2011/2012 piatou "Po určitom čase fungovania doterajšieho názvoslovia sme dospeli k názoru, že sa vrátime k bývalému systému označovania jednotlivých futbalových súťaží podľa ich výkonnostnej úrovne. Chceme, aby v tom bol lepší prehľad," povedal Dušan Keketi na margo už dávnejšie avizovaných zmien.

Riaditeľ ÚLK pre druhú najvyššiu súťaž tiež potvrdil, že v stanovenom termíne do 15. júna podali všetky kluby, ktoré majú právo štartovať v budúcej II. lige, prihlášky. "Urobili tak aj predstavitelia TJ Spartak Myjava a ŽP Šport Podbrezová. Tieto tímy budú nováčikmi v druhej najvyššej súťaži 2011/2012," dodal Dušan Keketi.

Zdroj: profutbal