Prvým prvoligovým nováčikom je Spartak Myjava

2011-06-09 12:00:00

Druhý nový účastník prvoligovej súťaže pre nový ročník vzíde z dvojice Podbrezová - Bardejov.

Podoba účastníkov prvej futbalovej ligy pre ročník 2011/2012 sa pomaly uzatvára. Isté je, že z Corgoň ligy zostúpila Dubnica nad Váhom, ktorú medzi elitou nahradí AS Trenčín. Prvým istým nováčikom je víťaz druhej ligy v skupine Západ TJ Spartak Myjava, ktorý si pod taktovkou skúseného trénera Ladislava Hudeca v predstihu vybojoval prvenstvo a teda i prvoligovú miestenku. Posledným tímom, ktorý doplní tucet prvoligistov, je víťaz druhej ligy Východ. Na čele tejto súťaže kraľuje Podbrezová, ktorá má dvojbodový náskok pred nováčikom z Bardejova. Dodajme, že aktuálny líder hostí v nedeľňajšom záverečnom kole tretiu Ružinú, Bardejov vedený Mikulašom Komanický privíta v rovnakom čase štrnásty Trebišov.

Predbežné zloženie prvej ligy pre nasledujúci ročník: 1. Dubnica nad Váhom (vypadávajúci z Corgoň ligy), 2. Myjava (nováčik z druhej ligy Západ), 3. Podbrezová/Bardejov (nováčik z druhej ligy Východ), 4. Rimavská Sobota, 5. Petržalka, 6. Michalovce, 7. SFM Senec, 8. Liptovský Mikuláš, 9. Moldava nad Bodvou, 10. Dolný Kubín, 11. Lučenec, 12. Ružomberok B. 

V klube TJ Spartak Myjava je momentálne pravá futbalová eufória. Nedeľňajšie hladké víťazstvo v predposlednom 29. kole II. ligy skupiny Západ v Nových Zámkoch (3:0) znamenalo už pred tohtotýždňovou domácou derniérou proti Topoľčanom (hrá sa 12. júna o 17.00 h) pre "kopaničiarov" istý postup do druhej najvyššej slovenskej súťaže 2011/2012. Myjava, ktorú vedie z lavičky dvojica trénerov Ladislav Hudec - Peter Vavák, má aktuálne pred druhou v poradí Nemšovou už nepreklenuteľný štvorbodový náskok (64, resp. 60 bodov)."Je to fantastický pocit pre mesto, klub a celý náš región. Futbalisti Myjavy ešte nikdy v histórii neúčinkovali v druhej najvyššej súťaži a teraz sme sa do nej dostali. Určite nás to teší, ale aj zaväzuje," uviedol viceprezident a generálny manažér TJ Spartak Myjava Roman Vajaš.

Už po jesennej časti a pätnástich odohraných kolách mali Myjavčania na čele tabuľky o štyri body viac ako druhá Nemšová. "Na jar prišli aj na nás ťažšie chvíle, trikrát sme prehrali v krátkom slede, ale napokon sme to zvládli a tešíme sa z prvenstva v súťaži."

Oslavy postupu sa začali ešte v nedeľu večer. "Šampanské a kubánske cigary nemohli chýbať už po víťazstve v Nových Zámkoch, cesta na Myjavu bola dlhá. Po návrate nasledovalo posedenie s hráčmi, po dueli v Nových Zámkoch bol najbližší tréning stanovený až na štvrtok 9. júna. Záver sezóny však určite neodflákneme, chlapci chcú naopak potešiť našich verných divákov a uspieť aj v nedeľu proti Topoľčanom," poznamenal ďalej R. Vajaš. Podľa jeho slov už v myjavskom klube myslia na ďalší ročník, ktorí odohrajú už s kvalitnejšími súpermi.

V tejto sezóne 2010/2011 mal hlavný kormidelník L. Hudec v kádri aj viacero hráčov so skúsenosťami z najvyššej súťaže - v TJ Spartak figurujú napríklad Michal Dian, Marián Dirnbach, Pavol Kosík, Martin Černáček či Pavol Straka, ktorý sa však na úvod jari zranil a až v týchto dňoch začína opäť s tréningom. V bránke bol oporou Peter Solnička.  "Ťažko momentálne predpovedať, s akými hráčmi vstúpime do novej sezóny. Určite by sme si opory chceli udržať v našom tíme. Navyše urobíme všetko preto, aby sme vhodne doplnili káder. Keď sme už postúpili o súťaž vyššie, neradi by sme v nej hrali o záchranu, ale v pokojnejších vodách. Chlapci si veľmi neoddýchnu, veď už 21. júna by mali začať s letnou prípravou. Pokiaľ ide o administratívne, finančné a ďalšie náležitosti voči Slovenskému futbalovému zväzu, spĺňame kritériá na štart v druhej najvyššej súťaži. Samozrejme, že určité opatrenia musíme urobiť, najmä s prestavbou štadióna," dodal viceprezident a generálny manažér Roman Vajaš.

K úspechom futbalového klubu TJ Spartak Myjava v ročníku 2010/2011 je potrebné prirátať aj účinkovanie mužstva v Slovenskom pohári (SP). Myjavčania v ňom postupne vyradili Nové Zámky (4:0) a najmä dva corgoňligové kluby - FK Senica (3:1) a MFK Dubnica (1:0), stroskotali až vo štvrťfinále proti neskoršiemu víťazovi SP - Slovanu Bratislava (0:1 /doma/, 0:2 /vonku/).

Zdroj: profutbal