Baby-team v sobotu doma nesklamal

2011-05-31 12:00:00

Róbert Kovaľ hovorí o tom, ako mu chutila domáca premiéra i humenský smútok z vypadnutia.

Výkon nášho mladučkého stredopoliara Róberta Kovaľa v sobotňajšom domácom súboji proti Moldave nad Bodvou neostal nepovšimnutý ani v mienkotvornom denníku Šport, ktorý ho zaradil vo svojom utorňajšom vydaní do Zostavy 33. kola.

Vekový priemer prevyšujúci sotva 21 rokov s najstarším 27-ročným Hottekom, to bol hlavný tromf trénera MFK Zemplín Vlastimila Petrželu vo východoslovenskom derby proti Moldave nad Bodvou. Do základnej zostavy postavil piatich mládežníckych reprezentantov, z toho traja (Bréda, Kovaľ a Danko) ešte môžu hrávať aj za mladší dorast. „Baby-team“ sa v derby proti Moldave nad Bodvou ukázal vo výbornom svetle. Patril mu hlavne prvý polčas, po prestávke už chýbali skúsenosti a hádam aj sily, čo však nič nemení na tom, že domáci mladíci príjemne prekvapili.

Stred michalovskej zálohy patril v sobotu dvojici sedemnásťročných benjamínkov, Róbertovi Kovaľovi a Stanislavovi Dankovi. Obaja hýrili pohybom, nechýbal im futbalový rozum, právom na seba pútali pozornosť. „Proti Moldave som sa prvýkrát v kariére predstavil v seniorskej základnej zostave a zároveň premiérovo medzi mužmi doma. Bolo to super,“ pochvaľoval si Róbert Kovaľ, ktorý pravidelne reprezentuje Slovensko v kategóriách do 17 i 18 rokov. „V základnej zostave sme nastúpili až piati veľkom ešte dorastenci, ale starší spoluhráči nás podržali, usmernili, vďaka čomu sme sa na ihrisku nestratili,“ doplnil Róbert Kovaľ, humenský rodák, ktorý od žiakov hráva za Michalovce. Sobota bola preňho zvláštnym dňom. Na jednej strane sa tešil z víťazstva MFK Zemplín, na druhej už vedel, že jeho materský 1. HFC sa po prehre v Lipanoch lúči s druhou ligou Východ... „Škoda, že Humenné vypadlo. Napriek tomu vnímam tento deň príjemne a teším sa, že my sme dnes vyhrali,“ dodal Róbert Kovaľ.