MFK Zemplín vyradil z kádra štyroch hráčov

2011-05-27 12:00:00

Tréner Petržela už neráta s trojicou stopérov a jedným ofenzívnym stredopoliarom. Dôvodom je neuspokojivá výkonnosť.

Ešte pred dnešným záverečným zápasom tejto prvoligovej sezóny proti Moldave nad Bodvou (17.00) sa vedenie michalovského MFK Zemplín rozhodlo ukončiť spoluprácu s kvartetom hráčov. Traja z nich by aj tak nemohli kvôli štartu nastúpiť, štvrtý je zranený, ale napriek tomu platí, že ďalej s nimi nepočítajú. Všetci štyria už odovzdali veci. Dodajme, že Marcin a Trninič pribudli do kádra pred štartom jarnej časti, pričom prvý menovaný je odchovancom MFK Zemplín. Do tejto kategórie patrí aj Mižík, Seman prišiel v roku 2007 z Trebišova.

Slabá výkonnosť

Predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce, a.s., Igor Šoltinský poskytol pre denník KORZÁR nasledujúce stanovisko: „Vzhľadom k nepresvedčivej výkonnosti uvedených hráčov sme sa ešte pred záverečným zápasom tejto sezóny rozhodli ukončiť s nimi spoluprácu. To znamená, že s nimi ďalej nepočítame a môžu si teda hľadať nové kluby,“ vyhlásil Igor Šoltinský. Dodajme, že aj keby vedenie klubu nepristúpilo k tomuto kroku, ani jeden zo štyroch vyhodených futbalistov by dnes doma proti Moldave nad Bodvou (17.00) nemohol nastúpiť. Stopéri Marcin, Mižík a Trninič si odpykávajú tresty, nad štartom Semana by visel otáznik kvôli zraneniu. „Erik Seman by nenastúpil ani keby bol zdravý. Zvyšní traja hrať nemôžu, ale aj napriek tomu sme sa rozhodli ich predčasne uvoľniť. Ich výkony nenaplnili naše predstavy,“ zdupľoval dôvody tohto kroku šéf michalovského klubu.

Rozlúčiť sa víťazne

MFK Zemplín dnes čaká domáca rozlúčka so sezónou v derby proti nováčikovi z Moldavy nad Bodvou. Pri pohľade do nabitej tabuľky je zrejmé, že Michalovce môžu skončiť na druhom, ale dokonca aj ôsmom mieste... „Radi by sme v konečnom účtovaní obsadili čo najlepšiu pozíciu. Táto sezóna nebola z nášho pohľadu práve najlepšia, napriek tomu, že vo viacerých smeroch nastal evidentný pokrok. Mali sme smolu na zranenia, zopár posíl sa neujalo. Aj preto by sme chceli odčiniť mierne sklamanie a dnes na záver sezóny našich fanúšikov potešiť trojbodovým ziskom,“ dodal na záver debaty Igor Šoltinský.

Zdroj: KORZÁR