MFK Zemplín prišiel o všetkých stopérov

2011-05-27 12:00:00

Tréner Michaloviec Vlastimil Petržela intenzívne húta nad tým, ako a kým nahradiť potrestaných obrancov.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín nielenže prehrali v stredajšom súboji 32. kola prvej ligy na ihrisku Dolného Kubína hladko 0:3, ale ešte aj prišli o posledných dvoch stopérov, ktorých mali ešte v kádri. Kto bude hrať zajtra doma proti Moldave nad Bodvou (17.00) v záverečnom zápase sezóny v strede obrany, nevie v tejto chvíli ani Pán Boh...

Trojica potrestaných

MFK Zemplín už v sobotňajšom domácom dueli proti Lučencu (3:2) prišiel o vylúčeného kapitána Jána Marcina. Ten aj keby dostal dištanc na jeden zápas, ktorý by mu vypršal v Dolnom Kubíne, je momentálne zranený a hrať nemôže. V stredu navyše videl už po šiestich minútach červenú aj Róbert Mižík, nuž a v 68. minúte videl žltú kartu aj srbský stopér Aleksandar Trninič, pre ktorého bola už štvrtá v sezóne a zajtra v derby teda tiež nebude môcť nastúpiť... Do stredu obrany teda už na súpiske MFK Zemplín neostala ani noha!

Chudobné alternatívy

Možnosti sa síce núkajú zo staršieho dorastu, ktorý hrá až v nedeľu doma proti Slovanu Bratislava (1:1), lenže ani tam niet z čoho vyberať. „Mladíci Žebik a Sochanič sú kvôli zraneniam nepoužiteľní, a tak je voľný iba vekom ešte mladší dorastenec Mano,“ povzdychol si tréner Vlastimil Petržela, ktorý v Dolnom Kubíne či predtým v Púchove z núdze zasunul do stredu obrany legionárov Zonzona a Hotteka. „Ako to bude vyzerať v sobotu, ešte neviem. Uvidíme. Na výber však veľmi nemám...,“ dodal tréner MFK Zemplín.

Zdroj: KORZÁR