Víťazstvo nad Lučencom zariadil Erik Seman

2011-05-23 12:00:00

V zaujímavom zápase MFK Zemplín vyhral nad Lučencom 3:2. Po dlhšom čase sa vrátil na druhé miesto v tabuľke.

Zemplínčania privítali lučenecký tím, v ktorom sa to len tak hemží hráčmi s michalovskou hráčskou minulosťou. Prestížnemu stretnutiu nechýbali zvraty. Po presnom zásahu kanoniera Serečina (pozn. red. - išlo už jeho 16. gólový zápis v tejto sezóne) domáci viedli, no hostia z Novohradu ešte do polčasu vyrovnali. Mohli aj vyhrávať, no v samom závere I. dejstva po Marcinovom faule v pokutovom území ostala píšťalka rozhodcu nemá. V úvode druhého dejstva sa dokonca ujali vedenia. Ešte niečo vyše štvrťhodiny pred koncom zverenci trénera Petrželu prehrávali. Po presných strelách Knoblocha a Semana však strhli víťazstvo na svoju stranu.

O trojbodový zisk východniarov sa päť minút pred koncom duelu postaral 21-ročný útočník Seman. Štvrťhodinu pred koncom vystriedal juhoafrického legionára Waseema a po deviatich minútach na ihrisku zabezpečil svojmu tímu cenné víťazstvo.

"Som veľmi rád, že sme v dnešnom veľmi dôležitom stretnutí zvíťazili. Mám z toho obrovskú radosť," skromne sa pustil do rozprávania rodák z Borše a odchovanec trebišovského futbalu.

Hoci tento hráč oblieka dres michalovského mužstva už tri roky, až v sobotňajšom zápase sa dočkal prvého gólového zápisu v majstrovskom súboji. "Áno, je to tak. Vedu však z toho vôbec nerobím. Na ihrisku som predsa na to, aby som dával góly. Takže nijaké špeciálne oslavy nebudú. Čakajú nás ešte nároční súperi," nelietal v oblakoch.

Erik Seman po príchode z lavičky rozhodol o trojbodovom zisku pre MFK Zemplín.

Českému kormidelníkovi V. Petrželovi teda vyšiel ťah so zaradením tohto ofenzívneho tykadla. Pritom na jar tento hráč nastupuje len veľmi sporadicky, dokonca v súťažnej odvete hral vôbec po prvý raz a už si zvykol na miesto medzi náhradníkmi. Ktovie, možno jeho víťazný gól do lučeneckej siete bude blýskaním na lepšie časy.

Samotný V. Petržela vôbec nebol z futbalu nadšený. Do očí bil hlavne fakt, že rozhodca udelil v stretnutí sedem žltých a dve červené karty. Tie rozhodca ukázal v záverečných fázach zápolenia. Domáci Marcin odišiel predčasne pod sprchy pre faul a hosťujúci Kulik v nadstavenom čase za odkopnutie lopty po odpískaní.

"Na rovinu, nepripadal som si ako na futbale, ale ako na konských dostihoch. Zápas bol dosť poznačený množstvom osobných súbojov, z ktorých rezultovali karty," pustil sa do hodnotenia lodivod, ktorý v júli oslávi 58. narodeniny. Bol rád, že to už jeho hráči majú za sebou.

Petržela zdôraznil, že po vedúcom Serečinovom góle Michalovce dosť poľavili a nevedeli sa dostať do hernej pohody. Tým si vykoledovali dva góly od súpera a viac ako dvadsať minút prehrávali (od 53. do 74. minúty).

"Našťastie, potom sme to zvrátili a Erik Seman nám zabezpečil tri body," doplnil. Ten sa dostal na trávnik počas dvojnásobného striedania. "Poslal som ho na hraciu plochu, lebo sme sa veľmi trápili. Úprimne, na striedanie neboli zrelí iba dvaja hráči, ale určite aj ôsmi," netajil kritiku Vlastimil Petržela.

Vďaka tomuto triumfu sa Michalovčania prepracovali na druhú pozíciu. "Chceli by sme na tejto priečke zostať. Je to náš hlavný tohtosezónny cieľ. Musíme však zvládnuť zostávajúce dva zápasy, a to v Dolnom Kubíne a doma s Moldavou," uzavrel.

Zdroj: KORZÁR