O body sme prišli v samom závere...

2015-11-07 12:00:00

Nad Myjavou vyhrávali Michalovčania takmer celý zápas. Hodinu sa nehralo, na štadióne totiž vypadlo umelé osvetlenie.

Michalovskí futbalisti nenatiahli svoju sériu bez prehry na štyri zápasy. Boli však k tomu veľmi blízko, ale s Myjavou nezvládli záver stretnutia a v súboji 16. kola Fortuna ligy napokon podľahli Záhorákom tesne 1:2. Zápas sa skončil neplánovane o hodinu neskôr, dôvodom bol výpadok umelého osvetlenia na štadióne MFK Zemplín.

Michalovčania mali skvelý vstup do zápasu. Neubehli ani štyri minúty a tešili sa z otváracieho gólu, keď sa lopty zmocnil rozbehnutý Mensah, ktorého hosťujúci obrancovia nezastavili a krížnou strelou prekonal Hrušku v bráne Myjavy - 1:0. Spartak odpovedal Danielovou nepresnou strelou, potom však už všetci prítomní na štadióne museli na ďalší futbalový moment čakať viac ako hodinu. V 12. minúte sa totiž ihrisko zahalilo do tmy, pretože vypadlo umelé osvetlenie. Čakalo sa na opravu trafa a na opätovné spustenie reflektorov, jednou z možností bolo dohrať zápas v nedeľu dopoludnia. Napokon sa všetko dalo do poriadku a pokračovalo sa od 12. minúty. Po vynútenej prestávke ako prví pohrozili domáci, bombu Bayóna vyrazil Hruška, krátko nato si na dvakrát poradil aj s nebezpečnou strelou Danka. Po polhodine hry Škutka stroskotal na výbornom Kelemenovi, potom strieľal do bočnej siete Sládek. V 39. minúte vybojoval pre Michalovce priamy kop Montero a Morlacci po nacvičenom signále poriadne natiahol Hrušku.


Aj po zmene strán mohol bleskurýchlo skórovať Mensah, ale proti jeho gólovej strele skvele zasiahol brankár reprezentácie do 21 rokov Hruška. V 48. minúte po rohu z uhla zakončil veľmi nepresne Kolár. Myjavčania mali prevahu, domáci sa viac stiahli a vyrážali do brejkov. V 67. minúte vypichol Sedlák pri rozohrávke loptu Kóňovi, zmocnil sa jej Bayón, ktorý videl, že gólman Spartaka je viac z brány, ale technickou strelou poslal loptu nad brvno. Necelých desať minút pred koncom striedajúci Slančík vyslal nepríjemnú strelu na Kelemena, skúsený brankár si však s ňou poradil. V 86. minúte zaváhal pravý obranca MFK Zemplín Perez, ktorý odhlavičkoval loptu priamo na kopačku Kolára, ten odcentroval do šestnástky a Sládek krásnou hlavičkou do vinkla vyrovnal - 1:1. To však zo strany hostí nebolo všetko, o dve minúty nato chyboval aj druhý krajný bek žlto-modrých Šimčák, ktorý po centri Kolára neustrážil Daniela, ktorý takmer z bránkovej čiary prekonal Kelemena - 1:2...


MFK Zemplín Michalovce - Spartak Myjava 1:2 (1:0)

Góly: 4. Mensah - 86. Sládek, 88. E. Daniel

ŽK: 77. Khubutia, 90. Nworah - 10. J. Chovanec, 24. Ľ. Kolár, 57. Sládek, 77. Škutka

Rozhodoval: Smolák - 1 821 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník, S. Danko, Bayón (70. Grič), Montero (46. D. Kunca) - Mensah (80. Nworah)

SPARTAK: M. Hruška - Ľ. Kolár, Karlík, P. Jánošík, J. Chovanec (75. Marček) - Š. Pekár (78. Slančík), Kóňa, Bilovský (90+. Duga) - E. Daniel, Škutka, Sládek

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 20. novembra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (17. kolo)

Sobota 28. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Sobota 5. decembra o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)