Premiérovým gólom zariadil deľbu bodov

2015-11-03 12:00:00

Čakanie Dominika Kuncu na gól sa skončilo, v Zlatých Moravciach využil nedorozumenie domácej defenzívy.

Iba druhý nerozhodný výsledok v najvyššej súťaži zaknihovali cez víkend futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Opäť ho dosiahli vonku, po Ružomberku získali bod aj v Zlatých Moravciach. Na pôde tabuľkového súpera, ktorého v prípade víťazstva mohli aj preskočiť, remizovali 1:1, keď museli doťahovať jednogólové manko. Dominik Kunca bol práve tým mužom, ktorý zariadil, že zo západného Slovenska sa žlto-modrí nevracali s prázdnymi rukami.

Nová motivácia

Rodák zo Strážskeho rozvlnil sieť osem minút po zmene strán, keď využil nedorozumenie v zadných radoch domáceho ViOnu. „Samuel Bayón ma videl vpredu a dal mi výbornú dlhú loptu za obranu. Brankár vybiehal oproti nej, ale obranca mu ju jemne tečoval do druhej strany. Nedohodli sa a ja som už nemal problém poslať loptu do prázdnej brány,“ opísal gólový moment Dominik Kunca, ktorý mal z presného zásahu veľkú radosť, veď bol jeho prvým v najvyššej seniorskej súťaži. Čakal na neho pätnásť kôl. „Nedúfal som, že príde až tak neskoro, každý predsa chce skórovať čo najskôr. Ten gól ma určite povzbudí a naštartuje, je to pre mňa nová motivácia. Škoda, že som ho nedal už skôr, šance som na to mal.“ Vďaka Kuncovi natiahli Zemplínčania sériu bez prehry už na tri zápasy. „Po dvoch domácich víťazstvách sme do Zlatých Moraviec išli v uvoľnenej nálade. Aj napriek tomu, že nám chýbali dve defenzívne opory Marcos Calero Perez a Akaki Khubutia. Ostatní ich však výborne zastúpili,“ uviedol michalovský útočník.

Zaslúžená remíza

Proti Zlatým Moravciam sa nováčikovi Fortuna ligy v tejto sezóne darí, z dvoch súbojov s týmto súperom dokázali vydolovať štyri body. „Teraz sa zrodila zaslúžená remíza. Hral sa skôr medzišestnástkový bojovný futbal, šancí bolo málo. Ja som mal ešte jednu, Peter Nworah mal takisto, aj domáci si nejaké vytvorili. Spravodlivá deľba bodov,“ skonštatoval Kunca a pokračoval: „Oproti prvému vzájomnému zápasu z našej pôdy nastúpili Zlaté Moravce posilnené o dvojicu Tawamba a De Souza, preto sme vedeli, že to bude ťažké stretnutie, zvlášť keď ViOn je hlavne doma veľmi silný. Tawamba je kľúčový hráč súpera, na neho sme sa pripravovali. Ale raz sme ho neustrážili, po jednej štandardnej situácii prihral pred bránu De Souzovi, ktorý skóroval. Bola to hlúpa chyba, ale ani po tomto momente sme neskladali zbrane. Tréner nám prízvukoval, aby sme hrali aj ďalej a pokúsili sme sa o vyrovnanie a obrat v zápase. Podarilo sa nám dať gól, myslím si, že po ňom sme asi pätnásť minút boli lepším tímom, škoda, že Peter Nworah netrafil prázdnu bránu. Potom nás domáci pritlačili, ale ako už býva zvykom, opäť nás podržal brankár Marián Kelemen. Sme vďační aj za bod, každý zvonku sa ráta,“ dodal 23-ročný ofenzívny hráč.

Zdroj: denník Korzár