Zo Zlatých Moraviec sa vraciame s bodom

2015-10-31 12:00:00

Neprehrali sme v treťom stretnutí v rade, na pôde ViOnu sme remizovali 1:1, keď náš gól zaznamenal Dominik Kunca.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce natiahli svoju sériu bez prehry na tri zápasy. Nováčik najvyššej súťaže zvládol aj tretí "šesťbodový" duel za sebou, keď si z pôdy tabuľkového suseda Zlatých Moraviec priviezol bod za remízu 1:1, vďaka ktorému zostali vo fortunaligovom pelotóne na desiatej priečke.

V Zlatých Moravciach sa hral vyrovnaný futbal. Prvý strelecký pokus zápasu patril Michalovčanom, v 3. minúte poslal odrazenú loptu Danko spoza šestnástky nad bránu. Vzápätí po centri Koscelníka nemal so slabou hlavičkou Nworaha žiadny problém brankár Ranilovič. V 7. minúte sa Zlaté Moravce radovali z gólu Glavaša, ale predčasne, pretože krátko pred tým dvihol zástavku asistent rozhodcu, ktorý signalizoval ofsajd. O päť minút nato opäť pohrozili hostia, po narážačke s Bayónom vytlačil nebezpečnú strelu Kuncu Ranilovič spod brvna. Potom sa o slovo prihlásil Tawamba, ktorý sa dostal až do michalovskej päťky, jeho prihrávka pred bránu však nikoho nenašla. Na druhej strane sa preštrikoval do pokutového územia ViOnu Mensah, ale zakončiť už nestihol, lebo však vybehol Ranilovič. V 26. minúte zahrával domáci Školnik priamy kop, Tawamba vrátil loptu pred bránu a stopér De Souza ju poslal do siete - 1:0. Po polhodine hry tvrdá strela Orávika minula Kelemenovu bránu, potom sa nepresadil ani Glavaš. V úplnom závere polčasu mohol po rohu Danka vyrovnať Nworah, ale zblízka domácu bránu prestrelil.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil, diváci boli aj po prestávke svedkami obojstranne útočného futbalu. V 49. minúte mohli Zlaté Moravce pridať druhý gól, cez Tawambu a Orávika sa lopta dostala až ku Glavašovi, proti ktorému znova výborne zasiahol Kelemen. Hneď nato Orávik odcentroval na De Souzu, ktorý však hlavou druhý gól už nepridal. A tak v 53. minúte udreli Michalovčania: nedorozumenie obrancu Kupca s brankárom Ranilovičom využil Kunca, ktorý zblízka vyrovnal - 1:1. O päť minút neskôr mohli hostia dokonca viesť, Nworah vo veľkej šanci však domácu svätyňu netrafil. V 63. minúte michalovský útočník nevyužil ďalšiu tutovku, keď nechal vyniknúť gólmana ViOnu. V záverečnej štvrťhodine si domáci vytvorili tlak, po Školnikovej štandardke vytlačil De Souzovu hlavičku Kelemen a potom kapitán Orávik vystrelil nepresne. V závere sa už nič podstatné na ihrisku neudialo, a tak sa v súboji tabuľkových susedov zrodila spravodlivá remíza.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)

Góly: 26. De Souza - 53. D. Kunca

ŽK: 29. Perišič - 43. Nworah

Rozhodoval: Očenáš - 1 015 divákov

FC VION: Ranilovič – Majkič, Tipurič, De Souza, Š. Kupec – Burič (67. Krznarič), Perišič – Orávik, D. Školnik, Glavaš (77. Cebara) - Tawamba

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - M. Koscelník, Podhorin, Morlacchi, Barroso - T. Sedlák - D. Kunca (76. Šimčák), S. Danko, Bayón (83. Grič), Mensah (90+. L. Tóth) - Nworah

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: "Michalovce potvrdili stúpajúcu formu. Po dvoch domácich víťazstvách aj dnes odohrali dobrý zápas. Škoda, že sme nevyužili šance na druhý gól. Súhlasím s tým, že to bol obojstranne bojovný futbal. Deľba bodov je zaslúžená."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, že nás dnes nečaká nič ľahké. Zlaté Moravce sa v posledných zápasoch zlepšili. Myslím si, že to bol obojstranne bojovný futbal, i keď šancí na oboch stranách bolo menej. Som rád, že sa nám po zmene strán podarilo vyrovnať. Ďakujem chlapcom za bojovnosť, dnes siahli na dno síl."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Myjava (16. kolo)

Piatok 20. novembra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (17. kolo)

Sobota 28. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)