Víťazná jesenná rozlúčka starších dorastencov

2015-10-28 12:00:00

Mladí Michalovčania nezaváhali na pôde Senca, zo západu Slovenska si priviezli tri body za najtesnejší triumf 1:0.

Po troch prehratých zápasoch na ihriskách súperov michalovskí starší dorastenci konečne vonku zabodovali naplno. V záverečnom stretnutí jesennej časti v rámci 13. kola Dôvera prvej ligy U19 zvíťazili zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka na ihrisku vo Veľkom Bieli nad domácim ŠK Senec najtesnejším rozdielom 1:0, keď o zisku troch bodov pre MFK Zemplín rozhodol v samom závere prvého dejstva hry útočník Pavol Bellás.

Tréner Albert Rusnák: "Nebol to ľahký zápas, lebo Senec potrebuje body na záchranu. Počas celého stretnutia sme boli lepším a futbalovejším tímom. Dôležitý bol gól Pavla Bellása do šatne v poslednej minúte prvého polčasu, ktorý bol nakoniec rozhodujúci. Už predtým sme mali nejaké šance, ktoré sme nedali. Mrzí ma, že sme nepremenili ani jednu zo štyroch vyložených šancí, ktoré sme si vypracovali v úvodnej desaťminútovke druhého polčasu. Boli to čisté šance, Jožko Vajs išiel sám na bránu, veľké príležitosti mali aj René Lukáč či Pavol Bellás. Mohli sme Senec "vyriešiť" a bol by pokoj, tak to bola zbytočne dráma až do konca. Domáci hrozili hlavne zo štandardných situácií, ktoré mali v druhom polčase dostatok, ale zvládli sme to. Chlapcom gratulujem, že záver jesene zvládli, hoci bol by som radšej, keby sme ten zápas rozhodli oveľa skôr."

ŠK Senec - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 45. Bellás

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, A. Kuľha, Kimák (90. D. Sopata), Masnica - Fedyna, Vajs, P. Kolesár - R. Lukáč (89. Lehotský), Bellás (90. R. Kiš), J. Straka

Zvyšné výsledky 13. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.