Víťazstvo hreje, menej už druhý polčas

2011-03-07 12:00:00

So šiestimi debutantmi v základnej zostave odštartovali futbalisti Michaloviec jarnú odvetu súbojom proti krízou zmietanému Púchovu. Ten až deň pred zápasom splnil podmienku, aby mohol na ihrisku MFK Zemplín nastúpiť. Považania prišli s okypteným kádrom, ktorého vekový priemer 20,9 roka pokazil 30-ročný obranca Martinka. V prvom polčase boli hostia zrelí na uterák, v druhom prekvapujúco ožili a nebyť smoly v koncovke, mohli potrestať domácich. Tí v druhom polčase trafili bránu súpera iba raz. Viac v článku z denníka KORZÁR.

Druhému polčasu nerozumel

Obaja tréneri sa zhodli na tom, že lepšiemu futbalu zabránil zlý terén, ktorého zľadovatená vrstva hraničila s regulárnosťou. Zvlášť pod starou tribúnou sa kombinovať nedalo, kto to skúsil, skončil na zadku. „Som rád, že sme to prežili v zdraví a že sa nikto nezranil, pretože častokrát práve to hrozilo. Prvý zápas v sezóne je vždy nepríjemný. My sme v ňom hostili súpera, o ktorom sme nič nevedeli. Aj keď to spočiatku vyzeralo, že si Púchov odnesie debakel, po zmene strán sme už nedokázali kvôli zlému terénu pokračovať v nápore. Pritom v závere zimnej prípravy sme hrali výborne, ale dnešnému výkonu hlavne v druhom polčase som ani ja nerozumel. Terén je nepríjemný súper, ale mali sme to zvládnuť lepšie,“ poznamenal tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela.

Šiesti debutanti

Ako sme spomínali, v michalovskej základnej zostave sa objavilo až šesť debutantov (Brudňák, Marcin, Trninič, Hořava, Zonzon a Hottek). „Predovšetkým Zonzon nehral to, čo je schopný hrať. Má na ďaleko viac a v tomto zápase ma šokoval, pretože vôbec po prvýkrát v kariére sa mi stalo, aby môj hráč mal počas zápasu kŕče. Kevin ich dostal a musel ísť dole... Hořava sa veľmi snažil, ale aj on to mal na tomto teréne ťažké. Stopéri boli v pohode, akurát Trninič zapríčinil jednu čistú šancu súpera. Hottek sa snažil, dal gól, bol aktívny. V rámci možností sme to zvládli, ale je vidieť, že nám chýba klasický útočník na hrote, čo bude asi problém,“ dodal Vlastimil Petržela.  

Zdroj: KORZÁR