Prečítali sme si v spravodaji

2011-03-06 12:00:00

Už tradične sa pred štartom sezóny prihovoril fanúšikom nášho klubu predseda predstavenstva akciovej spoločnosti MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský. Ten na stránkach spravodaja, ktorý si môžete zakúpiť pred bránami štadióna na každom domácom stretnutí, prezradil, s čím mužstvo vyrukuje do jarnej odvety.

Igor Šoltinský, Predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce, a.s

Vážení priaznivci, MFK Zemplín. Sme na prahu novej sezóny, ktorá je odvetná v majstrovskom ročníku 2010/2011. Zimovali sme na siedmom mieste tabuľky, avšak so stratou iba jediného bodu na tretiu Moldavu nad Bodvou. To je pre nás signál, že náš cieľ - pohybovať sa v užšej špičke tabuľky - nemusí byť nereálny. Prioritou však bude pripraviť a vybudovať mužstvo na novú sezónu, keďže práve v nej chceme zúročiť naše doterajšie snahy o skvalitnenie kádra.

Ambície posunúť naše výsledky i herný prejav vyššie potvrdzuje aj nový model zimnej prípravy, aký nemá v histórii klubu obdobu. Vôbec po prvýkrát sme absolvovali herné sústredenie v zahraničí, v športovom centre v Nymburku sme mali na tréningový proces vytvorené veľmi dobré podmienky a do rámca tejto fázy prípravného obdobia veľmi dobre zapadli aj kvalitné herné previerky s českými súpermi.

Aj hernú časť zimnej prípravy sme podriadili našej snahe posunúť sa po každej stránke vyššie. Z jedenástich stretnutí sme až päť odohrali proti celkom z najvyšších súťaži. Na rozdiel od minulých rokov sme boli v konfrontácii s nimi aj úspešní. Vyhrali sme v Trnave i doma s Košicami. Vyrovnaný bol súboj s Hradcom Králové. Prehry rozdielom triedy s Ružomberkom a Prešovom nás mrzia, treba však priznať, že termíny týchto stretnutí boli načasovane na najväčšiu tréningovú či hernú záťaž. Aj neúspechy však patria k futbalu a my sme si z nich vzali ponaučenie.

Ďalšou novinkou je podoba kádra, ktorý sme takisto formovali s cieľom posunúť výkonnosť mužstva smerom hore. Počas zimy k nám prišlo osem nových hráčov, z toho šesť zo zahraničia. Celkovo máme v kádri osem legionárov, čo sa ešte nikdy predtým v Michalovciach nestalo. Nezabúdame ani na mládež, kde sa nám začína utešene rozrastať počet slovenských reprezentantov. V kádri máme až päť hráčov, ktorí ešte môžu hrávať za dorast a súčasne si pýtajú miesto v základnej zostave A-mužstva. Zároveň sme dotiahli natrvalo príchody hráčov, ktorí nás počas jesene presvedčili o svojich kvalitách. Ide o obrancov Hrušku a Janeka ako aj nášho najlepšieho strelca Serečína. Aj to svedčí o tom, že hráčov sa snažíme definitívne získať až po tom, čo si ich preveríme na hosťovaniach. Preto aj teraz máme zopár hráčov zapožičaných a pokiaľ sa dlhodobo ukážu v dobrom svetle, využijeme opcie na ich kúpu.

Pred nami je jarná časť ligy, v ktorej chceme okrem proklamovaných cieľov so skladbou kádra potešiť aj Vás - našich fanúšikov. Už jesenná časť ukázala, že doma sme hrali divácky atraktívny futbal, ktorý lákal aj fanúšikov. Spolu navštívilo naše jesenné domáce zápasy takmer desať tisíc fanúšikov, čo dávalo priemer vyše tisícky na stretnutie. Oproti predošlým sezónam to bol rapídny nárast, čo nás nesmierne teší, ale našim cieľom je toto číslo aspoň zdvojnásobiť. Veríme, že opatrenia, ktoré sme v súvislosti s kádrom i zimnou prípravou prijali, sa pozitívne premietnu na ihrisku a logicky aj na tribúnach.

Klub je finančne stabilizovaný a pripravený hráčom i realizačnému tímu vytvárať podmienky, aby mohol bez zbytočných starostí napĺňať požadované nároky. Vyšli sme v ústrety aj fanúšikom, vytvorili sme a postupne skvalitňujeme nový informačný kanál -  internetovú stránku www.mfkzemplin.sk - čím chceme docieliť ešte intenzívnejší kontakt s našimi priaznivcami. Nuž a na záver, keďže dnes štartujeme novú sezónu, si zaželajme úspešný štart proti Púchovu a v jarnej časti nech sa navzájom bavíme futbalom, tešíme sa z výsledkov a nech je nás na tribúnach čo najviac.