Púchovčan Vanák dnes proti Púchovu

2011-03-05 12:00:00

Hrať sa bude! Taký je záver Únie ligových klubov Slovenska, ktorá včera napoludnie napokon odobrila súpisku FK Púchov, dnešného súpera MFK Zemplín Michalovce. Považania, ktorých zmieta finančná kríza, teda dnes pricestujú a zápas prvého jarného kola, ktoré je v poradí už devätnáste, sa začne o 14.30 hod. Viac v článku prevzatom z denníka KORZÁR.

Michal Vanák svoj posledný gól strelil v púchovskom drese Michalovciam, vsieti svoj prvý v michalovskom drese Púchovu?

Púchovská neznáma

Zaujímavou postavou dnešného stretnutia bude obranca MFK Zemplín Michal Vanák, Púchovčan ako repa, ktorý kým neprišiel do Michaloviec, predtým obliekal iba dres „gumárov“. V ich drese debutoval ešte v Corgoň lige ešte v sezóne 2006/2007 pod taktovkou súčasného trénera českej Plzne Pavla Vrbu a ten mu dal príležitosť v deviatich stretnutiach najvyššej súťaže. Celkovo si Michal - neberúc do úvahy mládežnícke roky - odkrútil v Púchove päť seniorských sezón. „Nie je to pre mňa novinka, že nastúpim proti svojmu rodnému klubu. Už na jeseň som hral za Michalovce v Púchove, prišli sme tam v úlohe favorita, na tribúne som mal celú rodinu i kopec kamarátov, no my sme prehrali až nečakane hladko 0:3. nechcite vedieť, ako som sa vtedy cítil,“ s úškrnkom v tvári komentoval jesenné zlyhanie MFK Zemplín Michal Vanák. „Priznám sa však, že súčasné púchovské mužstvo veľmi nepoznám. Aj keď som odtiaľ odišiel len v lete, hrával som iba so štyrmi hráčmi – Martinkom, Koreným, Riškom a Luhovým. Zvyšok sú mladí chlapci, niektorých poznám z videnia, ale celkovo je to aj pre mňa neznáma,“ doplnil 25-ročný ľavý obranca, ktorému musíme dať za pravdu. Na súpiske Púchova sa po včerajšku nachádza sedemnásť hráčov a z nich polovica nemá ani dvadsať rokov...    


O poslednom góle

Aj keď súčasný pomer futbalových síl je diametrálne odlišný, faktom ostáva, že MFK Zemplín si v doterajších štyroch vzájomných súbojoch proti Považanom ani neťukol! Postupne prehral 0:1, 1:2, 1:2 i 0:3. Osobitou kapitolou je aj samotný Michal Vanák, ktorý od svojho letného príchodu do Michaloviec ešte v drese MFK Zemplín neskóroval a svoj posledný gól dal minulý rok v apríli v zápase 28. kola hádajte komu...? „Máte pravdu, bolo to do michalovskej siete. Vyhrali sme vtedy 2:1 a ja som hlavou otvoril skóre. Bolo by zaujímavé, keby som prvý gól v michalovskom drese dal Púchovu, keď som už svoj posledný dal v púchovskom drese Michalovciam,“ s úsmevom odvetil Michal Vanák, ktorý sa pristavil aj pri dnešnom zápase. Každému je jasné, že zmietaný Púchov by mal byť michalovskou chuťovkou, lenže pozor! „Papierové predpoklady sú jasne na našej strane, ale my Púchovčania sme sa nikdy ľahko a vopred nevzdávali. Nech dnes proti nám nastúpi ktokoľvek, som si istý, že bude klásť tuhý odpor. Proti nám je aj stále zamrznutý terén, ktorý kombinačnému futbalu nepraje. Napriek tomu očakávam, že do jarnej odvety vstúpime víťazne a tri body ostanú doma. Nič iné neprichádza do úvahy,“ dodal Michal Vanák.

Zdroj: KORZÁR