Štvorica do Lučenca, Marcin stále otázny

2011-03-01 12:00:00

Za trénerom Jozefom Škrlíkom mieria do lučeneckého LAFC stopéri Ján Vajda a Dušan Sninský i stredopoliari Tomáš Opiela a Mateusz Pyrka. Viac v článku z denníka Korzár.

Za trénerom Jozefom Škrlíkom mieria do lučeneckého LAFC stopéri Ján Vajda a Dušan Sninský i stredopoliari Tomáš Opiela a Mateusz Pyrka.

Futbalisti MFK Zemplín majú za sebou generálku na majstrovskú súťaž. V sobotu doma zdolali Spišskú Novú Ves 3:1 a tréner Vlastimil Petržela už dal príležitosť aj 25-ročnému stopérovi Jánovi Marcinovi. Či však tento zadák bude môcť hrať v sobotu doma proti Púchovu v prvom stretnutí jarnej majstrovskej odvety, je v tejto chvíli otázne.

Predseda predstavenstva akciovej spoločnosti MFK Zemplín Michalovce, Igor Šoltinský v piatok pre náš denník povedal, že sa o dotiahnutie Marcinovho príchodu budú usilovať počas víkendu. Nie nadarmo, včera sa končil prestupový termín pre profesionálov. Včera popoludní ešte nič jasné nebolo. „Problémom je komunikácia s Dunajskou Stredou, keďže funkcionári DAC nám prestali dvíhať telefóny,“ opísal grotesknú situáciu čelný predstaviteľ MFK Zemplín. „Bez ohľadu na to o Marcina záujem máme, a ten k nám môže prísť aj neskôr ako amatér. Tréner Petržela ho chce, my sme s hráčom tiež dohodnutí, ale chýba nám súhlas Dunajskej Stredy,“ doplnil Igor Šoltinský.

Z iného súdka je informácia o tom, že z MFK Zemplín odchádza až trojica hráčov na hosťovanie do konkurenčného Lučenca. Ide o stopérov Dušana Sninského a Jána Vajdu, kmeňovým hráčom Michaloviec stále je aj poľský stredopoliar Mateusz Pyrka. K týmto trom sa pripája aj ďalší Exmichalovčan Tomáš Opiela, ktorý do Lučenca prestupuje z Vranova nad Topľou. Dodajme, že počas jesene sa v drese LAFC prezentovalo trio bývalých hráčov MFK Zemplín (Čavojský, Labun a Gašpar, ktorí však už majú nové kluby. Zaujímavé je aj to, že zápas Lučenec – Michalovce sa hrá už o 11 dní...

Zdroj: denník KORZÁR