Petržela zhrozený zo zranenia Hrušku

2011-02-19 12:00:00

Čiernou škvrnou sobotňajšieho prípravného stretnutia s Duklou Praha na prírodnej tráve v Nymburku bolo zranenie stopéra MFK Zemplín Michalovce Luboša Hrušku. Urastený český zadák sa zranil tak nešťastne, že ho musela odviezť sanitka do nemocnice v Kolíne, kde by sa mal podrobiť operácii.

Čiernou škvrnou sobotňajšieho prípravného stretnutia s Duklou Praha na prírodnej tráve v Nymburku bolo zranenie stopéra MFK Zemplín Michalovce Luboša Hrušku. Urastený český zadák sa zranil tak nešťastne, že ho musela odviezť sanitka do nemocnice v Kolíne, kde by sa mal podrobiť operácii.

Tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela si práve na výkonoch Luboša Hrušku zakladal, od neho sa totiž odvíjala celá hra michalovskej defenzívy. Aj preto bol z toho, čo sa stalo, zhrozený. „Volal mi s plačom z nemocnice, že má roztrhnutú achllovku... To je koniec. Minimálne polroka si totiž nezahrá,“ oznámil smutnú zvesť kormidelník michalovského mužstva, ktorý už mal jasnú predstavu o zložení obrannej štvorice. „Kvarteto Janek, Trninič, Hruška a Vanák sa rysovalo veľmi dobre. Keď hrali oni, naša defenzíva bola pevná ako skala. Napriek tomu som požadoval príchod ešte jedného stopéra, teraz keď sa nám zranil Hruška, je táto otázka ešte aktuálnejšia. Zatiaľ sa k tomu nechcem konkrétne vyjadrovať, je to parketa pre vedenie klubu,“ doplnil Vlastimil Petržela.

Luboš Hruška nastúpil na súboj s Duklou Praha ako kapitán, v 80. minúte však musel prenechať miesto na ihrisku Róbertovi Mižíkovi. Nasledoval transport do kolínskej nemocnice a v nej nepríjemný verdikt lekárov. „Želáme mu skoré uzdravenie, aj keď sám si teraz neviem predstaviť, ako a kým ho nahradíme. Bol totiž základným pilierom celej našej hry,“ dodal Vlastimil Petržela.