Stopér Marcin si hľadá klub

2011-02-19 12:00:00

Na zaujímavej a zároveň nepríjemnej križovatke ciest sa nachádza futbalový stopér Ján Marcin. Dvadsaťpäťročný odchovanec michalovského futbalu odohral v tejto sezóne za Dunajskú Stredu v Corgoň lige štyri stretnutia, potom sa rozhodol ukončiť s DAC zmluvný vzťah a od 24. novembra 2010 je bez klubovej príslušnosti. Aj keď sa zdá, že je voľný, platí to len pre zahraničie. Akýkoľvek slovenský záujemca o služby tohto 192 cm vysokého stopéra musí v prvom rade nájsť spoločnú reč s DAC. Viac v článku z denníka Korzár.

Na zaujímavej a zároveň nepríjemnej križovatke ciest sa nachádza futbalový stopér Ján Marcin. Dvadsaťpäťročný odchovanec michalovského futbalu odohral v tejto sezóne za Dunajskú Stredu v Corgoň lige štyri stretnutia, potom sa rozhodol ukončiť s DAC zmluvný vzťah a od 24. novembra 2010 je bez klubovej príslušnosti. Aj keď sa zdá, že je voľný, platí to len pre zahraničie. Akýkoľvek slovenský záujemca o služby tohto 192 cm vysokého stopéra musí v prvom rade nájsť spoločnú reč s DAC.

Ján Marcin sa v závere uplynulého roka rozhodol pre jednostranné odstúpenie od profesionálnej zmluvy z dôvodu neplnenia finančných záležitosti zo strany dunajskostredského futbalového klubu. Na Matričnej komisii Slovenského futbalového zväzu sa súčasne objavil aj list FK DAC 1904 Dunajská Streda zo dňa 24. novembra 2010, v ktorom vedenie klubu zo Žitného ostrova oznamuje Marcinovi jeho prepustenie.

Keďže pre Marcina je najschodnejšia zahraničná cesta, najprv skúšal šťastie v tíme lídra druhej ruskej ligy Torpede Moskva. „Vrátil som sa odtiaľ asi pred dvoma týždňami. Mám z toho zmiešané pocity. Trénoval som tam, odohral aj dva zápasy a naraz to uviazlo na mŕtvom bode. Človek, ktorý mi tam sprostredkoval skúšku, sa odrazu odmlčal, a keďže sa nič nedialo, rozhodol som sa vrátiť domov,“ prezradil urastený futbalista, ktorý sa doma v Michalovciach udržiava v cviku a občas si zatrénuje aj so štvrtoligovými futbalistami Veľkých Revíšť. „Michalovce? Rád by som sa aj vrátil, ale zatiaľ sa mi nikto neozval. Mám najvyšší čas na to, aby som si našiel klub, pretože sezóna sa začína už onedlho. Jednoduchšie by bolo ísť do zahraničia, ale momentálne nemám žiadnu ponuku,“ doplnil.

Jána Marcina vytiahol medzi  seniorov ako sotva 17-ročného tréner Ján Kozák počas jesene 2002, debutoval však až 22. marca 2003 pod vedením trénera Štefana Voroňáka, keď v zápase 16. kola tretej ligy Východ pomohol Michalovciam k víťazstvu 1:0 v derby na ihrisku Sobraniec. Posledný zápas v drese MFK Zemplín odohral v utorok 14. 6. 2005, keď v stretnutí posledného 30. kola Michalovce prehrali v Dunajskej Strede 0:3. Potom nasledoval odchod do Senca, s ktorým sa 25. 5. 2006 tešil po remíze 1:1 práve v Michalovciach z postupu do Corgoň ligy. Tú si v seneckom drese zahral vo dvoch sezónach a po fúzii s Dunajskou Stredou sa presunul na Žitný ostrov. Celkovo odohral v Corgoň lige 65 zápasov a v nich strelil štyri góly.

Zdroj: denník Korzár