Lučenec lanári našich bývalých hráčov

2011-02-19 12:00:00

LAFC Lučenec, náš súper v druhom jarnom kole, sa po nedávnom začiatku zimnej prípravy snaží posilniť svoj káder aj o bývalých hráčov MFK Zemplín. Spomínaú sa mená stopéra Jána Vajdu, stredopoliara Tomáša Opielu či poľských dvojičiek, Daniela a Mateusza Pyrkovcov. Viac v článku z denníka Korzár.

Prvoligista z Novohradu trénuje druhý týždeň, pričom ani nie o mesiac začína odvetná jarná časť. „V Lučenci sa udiali na slovenské pomery prevratné zmeny. Ľudia, ktorí tu robili futbal roky, na základe výsledkov komunálnych volieb svoje pozície opustili. Hlavným sponzorom futbalu v Lučenci je mesto, rokovalo sa, ako ďalej, bohužiaľ, futbalová nečinnosť trvala veľmi dlho. Zmena potrebná bola, isto som však dúfal, že trénovať začneme oveľa skôr,“ konštatoval Jozef Škrlík.

Za ten čas sa lučenecký káder doslova rozpadol, aj preto niet humenskému rodákovi v lučeneckých službách pár dní pred ostrým štartom čo závidieť. Mužstvo doslova nanovo buduje a siaha aj po svojich bývalých zverencoch z Humenného, Michaloviec či Trebišova. „Spomínaná pauza sa logicky premietla v kádri, ktorý sa rozsypal. Oslovili sme hráčov, ktorí boli nechcení v iných kluboch. Michalovce nerátajú s Vajdom, Tomášom Opielom, v lete poslali domov bratov Pyrkovcov. Poznám ich futbalové kvality, sú to dobrí futbalisti, boli pritom aj rýchlo dostupní, isto nám pomôžu. Zo Zemplínčanov ostali aj bratia Lukáčovci, ďalšie mená sú v štádiu riešenia, preto radšej konkrétny nebudem. Káder sa pre nás utrasie tesne pred, ba možno až o prvom majstráku jari,“ dodal Jozef Škrlík. My dodajme, že hneď v druhom jarnom kole 12. marca hostí LAFC doma MFK Zemplín Michalovce...

Pauza v príprava sa odrazila aj v kalendári prípravných zápasov. Súperi sa obrátili inam, dnes už je ťažké zabezpečiť náhradný program. Je ním aj dnešný zápas Lučenec - Humenné o 11.30 hod. na lučeneckej „umelej“ tráve. Stretnú sa tak celky s podobným zimným netrénovacím osudom. „Som Humenčan, využil som svoje kontakty, verím, že aj Humenčanom padne tento zápas vhod,“ podotkol humenský Lučenčan.

Zdroj: http://korzar.sme.sk/c/5772792/skrlik-zbiera-svojich.html