Petržela čaká s Duklou najlepší zápas + FOTO

2011-02-17 12:00:00

Futbalisti michalovského MFK Zemplín ladia formu na blížiacu sa jarnú časť prvej ligy v českom Nymburku, kde v tamojšom športovom centre absolvujú herné sústredenie. O tom, čo je nové, ako to tam prebieha a čo ešte mužstvo čaká, sme vyzvedali u trénera Vlastimila Petrželu.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín ladia formu na blížiacu sa jarnú časť prvej ligy v českom Nymburku, kde v tamojšom športovom centre absolvujú herné sústredenie. O tom, čo je nové, ako to tam prebieha a čo ešte mužstvo čaká, sme vyzvedali u trénera Vlastimila Petrželu.

Prvou novinkou, ktorá zarezonovala v kádri, bola prítomnosť Jakuba Hotteka, odchovanca Slavie Praha, naposledy hrajúceho za cyperskú Ayia Napu, predtým obliekajúceho dresy Viktórie Žižkov, Blšian, škótskeho Livingstonu i slovenskej Nitry. Jakub už za Michalovce nastúpil v utorok proti Hradcu Králové. „Zatiaľ ostáva s nami. Je to klasický ľavák, vyzerá dobre, ale ešte si ho chcem vyskúšať. A potom sa rozhodnem. V prípade Josefa Hořavu z Olomouca som sa už rozhodol a s týmto hráčom rátam pre jarnú časť,“ informoval o novinkách v kádri a vyjadril sa aj na margo ďalších eventuálnych zmien. „Po odchode Mariana Bernarda by som privítal ešte jedného hráča do útoku. Nie je vylúčené, že sa k nám niekto pridá pred sobotňajším súbojom s Duklou Praha, ale potvrdiť to ešte nemôžem,“ konštatoval Vlastimil Petržela.

Kormidelník Michaloviec si pochvaľuje prostredie v Nymburku, práve tam našiel to, čo hľadal. „Konečne sa pripravujeme aj na prírodnej tráve, odohrali sme na tomto povrchu aj súboj s Hradcom Králové a ďalší s pražskou Duklou nás ešte len čaká. V tomto smere niet o čom debatovať - sme spokojní,“ poznamenal Vlastimil Petržela, ktorého zverenci trénujú dvakrát denne a vo štvrtok mali v rámci spestrenia aerobic. Nuž a mužstvo MFK Zemplín precvičovala odborníčka na slovo vzatá, Zuzana Kratochvílová, manželka Vlastimila Petrželu. My len pripomeňme, že pani Zuzka vlastní v Liberci Zuzi studio, je to trénerka aerobiku s domácimi i medzinárodnými úspechmi. „Moja manželka má so športovcami bohaté skúsenosti, veď doma v Liberci už takto cvičila s miestnymi futbalistami a hokejistami. Pre mojich zverencov to bola novinka v tréningovom procese a miestami aj zábava,“ doplnil Vlastimil Petržela.

Ten sa ešte vrátil k situácii v kádri, ktorú mu komplikujú zranenia francúzskeho stredopoliara Kevina Zonzona a českého stopéra Luboša Hrušku. „Ich strata sa citeľne prejavila už v utorok proti Hradcu Králové. Namiesto nich išli na ihrisko Jakubčo a Ziemba, hneď to nebolo ono. Sklamaný som hlavne zo Ziembu, ktorý vôbec nehrá to, čo chceme. Dám mu však ešte šancu, ale musí sa poriadne zlepšiť, aby mal miesto v kádri,“ nedával si servítku pred ústa Vlastimil Petržela, ktorý je už myšlienkami na sobotňajšom zápase s Duklou Praha, lídrom druhej českej ligy. „Podľa mňa to bude najlepší zápas v tejto zimnej príprave. Dukla má kvalitné mužstvo, ktoré nás určite preverí,“ dodal.