Doma ďalšia výhra, tentoraz nad Podbrezovou

2015-10-24 12:00:00

Michalovským hrdinom sa stal Španiel Vernon De Marco Morlacchi, ktorý strelil oba góly zápasu.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaknihovali ďalšie dôležité víťazstvo. V druhom po sebe idúcom zápase na domácej pôde opäť nezaváhali a nad poslednou Podbrezovou pred necelými troma tisíckami divákov triumfovali po dvoch góloch Vernona De Marca Morlacchiho 2:0 (2:0). Pred "železiarmi" tak majú v tabuľke už päťbodový náskok.

Zemplínčania mali výborný vstup do zápasu a už v 8. minúte sa tešili z prvého gólu. Priamy kop Danka doletel rovno na hlavu Morlacchiho, ktorý prekonal brankára Kuciaka - 1:0. Domáci hrali veľmi dobre a v úvodnom dejstve hry boli lepším mužstvom. V 13. minúte po peknej uličke Danka sa dostal pred Kuciaka bývalý hráč ŽP Šport Nworah, ale zakončil len do brankára. O päť minút nato uvoľnil Koscelník Barrosa, jeho prihrávka do päťky však adresáta nenašla. Hostia prvýkrát vážnejšie pohrozili po polhodine hry, keď sa po centri Podia k hlavičke dostal Kochan, ale gólman Kelemen vyškriabal loptu spod brvna. V závere polčasu pridali aktívnejší domáci aj druhý gól, o ktorý sa postarali tí istí hráči, ako o otvárací. Po priamom kope Danka znovu hlavou rozvlnil sieť Morlacchi - 2:0. V posledných sekundách prvého polčasu Zemplínčania zazmätkovali v defenzíve, začo ich mohol potrestať Pančík, ale opäť výborne zasiahol Kelemen.


Cez prestávku hosťujúci tréner Marek Fabuľa urobil v zostave dve zmeny, do hry poslal dvojicu Szöke - Rendla. Horehronci ožili a práve druhý menovaný hráč sa v 49. minúte pokúšal zapísať do streleckej listiny, keď spoza šestnástky vystrelil vedľa. Rendla sa o slovo prihlásil aj o osem minút neskôr, jeho nebezpečný center preletel cez celú päťku domácich. V 63. minúte po rohu Danka hlavičkoval Grič vysoko nad bránu. V ďalších minútach Podbrezová nováčika zatlačila, ale okrem slabej strely Migaľu, ktorá išla vedľa, nič nevymysleli. Štvrťhodinu pred koncom tvrdú strelu Kuncu chytil Kuciak, na druhej strane o desať minút spálil obrovskú šancu po centri Podia Kochan, ktorého famózne vychytal Kelemen. Hneď nato sa do michalovského pokutového územia preštrikoval Vaščák, ale z uhla vypálil veľmi nepresne. Domáci triumfovali zaslúžene a dosiahli druhú výhru za sebou.


MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (2:0)

Góly: 8. a 40. Morlacchi

ŽK: 76. Perez - 7. Kapor

Rozhodoval: Vnuk - 2 785 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Barroso - T. Sedlák - M. Koscelník (89. L. Tóth), S. Danko, Montero (56. Grič), Mensah - Nworah (68. D. Kunca)

ŽP ŠPORT: M. Kuciak - Migaľa, P. Vajda, Kupčík, N. Andrič - Kapor (46. Szöke), Kochan, Podio - J. Pančík (46. Rendla), B. Vaščák, Gál-Andrezly

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. októbra o 17.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (15. kolo)

Sobota 7. novembra 17.00 hod.: Michalovce - Myjava (16. kolo)

Piatok 20. novembra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (17. kolo)