Kunca zaujal v reprezentačnom drese

2011-02-15 12:00:00

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov obsadila na turnaji štyroch krajín v španielskom stredisku La Manga v priebehu minulého týždňa druhé miesto. A nás teší, že na tomto podujatí sa presadil aj náš útočník Dominik Kunca. Nastúpil vo všetkých troch súbojoch, v tom prvom proti neskoršiemu víťazovi z Portugalska sa na ihrisko dostal v 60. minúte, v ďalších dvoch stretnutiach, ktoré už odohral celé, sa zapísal aj do štatistík. Proti Švédsku gólom z 81. minúty rozhodol o víťazstve Slovákov a v záverečnom proti Nórsku inkasoval žltú kartu.

 

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov obsadila na turnaji štyroch krajín v španielskom stredisku La Manga v priebehu minulého týždňa druhé miesto. A nás teší, že na tomto podujatí sa presadil aj náš útočník Dominik Kunca. Nastúpil vo všetkých troch súbojoch, v tom prvom proti neskoršiemu víťazovi z Portugalska sa na ihrisko dostal v 60. minúte, v ďalších dvoch stretnutiach, ktoré už odohral celé, sa zapísal aj do štatistík. Proti Švédsku gólom z 81. minúty rozhodol o víťazstve Slovákov a v záverečnom proti Nórsku inkasoval žltú kartu.


Pre mladých hráčov Slovenska bolo toto podujatie prípravou pred II. fázou kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2011, ktoré sa uskutočnia v lete tohto roka v Rumunsku. Zverenci trénera Pavla Peráčka sa predstavia v 3. skupine tzv. fázy Elite v spoločnosti Francúzov, Bielorusov a Grékov. Dejiskom stretnutí bude od 20. do 25. mája tohto roka komplex Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu v Senci.

 

Dominik Kunca je platným členom tohto národného výberu a svoje kvality potvrdil aj v Španielsku. Práve preto aj chýbal trénerovi MFK Zemplín Vlastimilovi Petrželovi. Po sobotňajšom prílete do Viedne sa náš mladík okamžite presunul do Nymburku, kde s Michalovčanmi absolvuje herné sústredenie pred blížiacou sa prvoligovou sezónou. 

 

Výsledky, turnaj štyroch krajín v La Manga:

 

Slovensko "19" - Portugalsko "19" 0:1 (0:0)
SR "19":
LeGiang - Gyömbér, Bartek, Hladík, Janec - Gemzický, Jacko - E. Ujlaky (60. KUNCA), Škvarka, Schranz (65. Vilkovský) - Kamenčík (79. Štefaňák).

 

Slovensko "19" - Švédsko "19" 2:1 (1:0)
Góly:
4. Miklós, 81. KUNCA - 84. Alriksson.

SR "19": Ružinský - Kutlík (90. Hladík), Cibuľa, Győmbér, Janec - Gemzický, Štefaňák (90. Jacko) - Škvarka, KUNCA, Miklós (74. Schranz) - Vilkovský (75. Kamenčík)

 

Slovensko "19" - Nórsko "19" 1:0 (1:0)
Gól:
33. Škvarka.

SR "19": P. Le Giang - Kutlík (90. Miklós), Cibuľa, Hladík, Bartek - Jacko, Štefaňák (84. Gyömbér) - Škvarka, KUNCA, Schranz - Kamenčík (75. Vilkovský).