Nad Slovanom víťazstvo rozdielom triedy

2015-10-24 12:00:00

Starší dorastenci si zgustli na tíme z hlavného mesta, ktorý v domácom prostredí zdolali jednoznačne 4:1.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa s domácou pôdou a vlastnými fanúšikmi rozlúčili hladkým víťazstvom. Na ihrisku s umelou trávou vo svojom poslednom zápase jesene v súboji 12. kola Dôvera I. ligy U19 nedali žiadnu šancu bratislavskému Slovanu, ktorý zdolali rozdielom triedy 4:1 (3:0). "Rusnákovci" odohrajú v tomto roku už len jedno majstrovské stretnutie, v stredu sa predstavia v Senci.

V príjemnom počasí si v úvodných minútach ani jedno z tímov nevypracovalo žiadnu gólovú šancu. Až v 24. minúte prišla prvá a hneď sa aj skončila gólom: po prihrávke Lukáča strelou z prvej trafil presne k žrdi Bellás - 1:0. Domácich tento moment nabudil a minútu po uplynutí polhodiny hry z hranice šestnástky peknou strelou upravil kapitán Vajs na 2:0. Tesne pred prestávkou po krásnej akcii skóroval aj Lukáč a "belasí" boli zrelí na uterák. Po zmene strán Zemplínčania poľavili, ale podarilo sa im zvýšiť svoje vedenie, keď sa po rohu Fedynu hlavou presadil Kimák. V 78. minúte bol v šestnástke hostí nedovolene zastavený Bellás a rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý však sám faulovaný nepremenil, pretože jeho pokus do stredu brány gólman Šlahor nohami vyrazil. O štyri minúty sa podarilo Slovanu zaznamenať aspoň čestný úspech, keď sa presadil Kele - 4:1.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 4:1 (3:0)

Góly: 24. Bellás, 31. Vajs, 43. R. Lukáč, 66. Kimák - 82. K. Kele

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, A. Kuľha, Kimák, Masnica - Fedyna, Vajs (85. R. Kiš), P. Kolesár - R. Lukáč (82. Lehotský), Bellás, J. Straka (90. D. Sopata)

Zvyšné výsledky 12. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 28. októbra o 14.00 hod.: Senec - Michalovce (13. kolo)