Súperovi majú čo vracať, opäť chcú tri body

2015-10-24 12:00:00

Michalovčania v najvyššej súťaži dvakrát v rade ešte nezvíťazili, podarí sa im to dnes?

Druhé domáce stretnutie v priebehu jedného týždňa odohrá prvoligový nováčik z Michaloviec. A znova bude mať súboj prívlastok „šesťbodový“, lebo futbalisti MFK Zemplín opäť nastúpia proti tabuľkovému susedovi. V dôležitom zápase dnes privítajú Podbrezovú, pred ktorom majú dvojbodový náskok.

Bude to ešte ťažšie

Predchádzajúci domáci duel hráči od Laborca zvládli, keď Skalicu porazili 3:1, hoci museli otáčať nepriaznivé skóre. Na trojbodový zisk si trúfajú aj dnes. „Bolo by krásne, keby sme opäť vyhrali. Ak každý z nás na ihrisku odvedie svoju robotu na sto percent, tak zápas zvládneme,“ konštatoval Martin Koscelník z michalovského tímu, ktorý očakáva ešte náročnejší súboj ako pred týždňom. „O to viac musíme bojovať, aby sme uspeli. Podbrezová má v kádri aj niekoľko skúsených hráčov, nebezpečný je hlavne Podio. Prišiel tam nový tréner, dokázali prekvapiť výhrou v Žiline. Čaká nás ťažký protivník,“ hovoril iba 20-ročný stredopoliar, ktorý aj napriek svojmu mladému veku dostáva od kormidelníka Františka Šturmu v ligových dueloch príležitosti v základnej zostave.

Pozor na začiatok

V prípade víťazstva by žlto-modrí svojmu súperovi, ktorý uzatvára prvoligový pelotón, ušli už na päťbodový rozdiel a znova by sa im o čosi ľahšie dýchalo. Dnes majú aj motiváciu navyše, „železiarom“ chcú vrátiť vysokú prehru 2:6 z tretieho kola. „Bola to naša najvyššia prehra. Chceme vyhrať, a to hocijakým výsledkom,“ podotkol Koscelník, ktorý si myslí, že hráči ŽP Šport neprídu do metropoly Zemplína hrať úplne otvorený futbal. „Budú skôr chodiť do brejkov, ktoré majú veľmi dobré, o čom sme sa presvedčili aj u nich. Musíme sa sústrediť na začiatok zápasu, aby sme znova neinkasovali ako prví. Najlepšie by bolo, ak by sme skóre otvorili my a potom pridali aj druhý gól, aby sme sa upokojili,“ uviedol humenský rodák. Súboj Michaloviec, ktoré nastrieľali najmenej gólov (13), s Podbrezovou, ktorá najviac gólov inkasovala (28), má úvodný výkop o 17. hodine.

Zdroj: denník Korzár