V dôležitom zápase dvojgólové víťazstvo

2015-10-18 12:00:00

V súboji nováčikov triumfovali Michalovčania na vlastnej pôde so Skalicou 3:1 po dvoch góloch Stanislava Danka a jednom Samuela Bayóna.

MFK Zemplín Michalovce sa odpútal z dna prvoligovej tabuľky! V nedeľu popoludní zvládol dôležitý televízny duel 13. kola Fortuna ligy so Skalicou, ktorú na vlastnom štadióne porazili rozdielom dvoch gólov 3:1 (1:1), a bodovo sa dotiahli na svojho súpera. Keďže Podrezová v sobotu nebodovala, predstihli ju Zemplínčania v tabuľke a majú pred ňou náskok dvoch bodov, navyše "železiarov" hostia o týždeň doma.

V úvodných minútach hry boli streleckí aktívnejší Skaličania, už niekoľkých sekundách pálil Lietava spoza šestnástky vysoko nad a o čosi neskôr Čermákov dobrý pokus z pravej strany zneškodnil výborným zákrokom Kelemen. Hostia sa tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry predsa len dokázali dostať do vedenia, Ulrich zvládol súboj jeden na jedného s Morlacchim a krížnou strelou rozvlnil sieť - 0:1. Odpoveď domácich však bola blesková, o minútu nato fauloval v šestnástke Nworaha gólman Fišan a z pokutového kopu sa Bayón nemýlil - 1:1. V 22. minúte z hranice šestnástky nebezpečne strieľal Lietava, ale pozorný Kelemen loptu chytil. Zemplínčania v prvom polčase už bránu súpera vážnejšie neohrozili, Záhoráci v závere prvého polčasu takmer opäť skórovali, keď po zakončení Hlinku zachránil svoje mužstvo skvelý Kelemen.


Po prestávke začali domáci o poznanie aktívnejšie a už v 50. minúte sa radovali z druhého gólu. Nworahov pretiahnutý center zachytil Mensah, ktorý vrátil loptu do "malého vápna", odkiaľ Danko prekonal Fišana - 2:1. To však zo strany Michaloviec nebolo všetko, o tri minúty nato sa po Mensahovej tečovanej strele dostal k lopte Koscelník, naservíroval ju Dankovi do päťky a bolo 3:1. Potom hostia pridali, mali viac loptu na svojich kopačkách a väčšinou sa hralo na polovici domáceho celku. Defenzíva MFK Zemplín však pracovala spoľahlivo a s viacerými nebezpečnými štandardkami súpera si poradila. V 69. minúte mohol zvýšiť vedenie žlto-modrých Morlacchi, ale z priameho kopu namieril tesne vedľa. O desať minút neskôr to na druhej strane skúšal Čermák, tiež však tesne minul. A keď sa neujala ani krásna strela Ciprysa, ktorá skončila nad brvnom, zaknihovali Zemplínčania svoje druhé domáce prvoligové víťazstvo.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 3:1 (1:1)

Góly: 16. Bayón (11 m), 50. a 53. S. Danko - 14. Ulrich

ŽK: 51. Nworah - 15. Fišan, 67. Ciprys

Rozhodoval: Horváth - 2 135 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Barosso - T. Sedlák - M. Koscelník (76. Šimčák), S. Danko, Bayón (63. Grič), Mensah - Nworah (80. D. Kunca)

MFK: Fišan - Kurák, Pav. Majerník, R. Konečný, Ciprys - Čermák (82. Šebesta), M. Hlinka, Bariš (56. Mich. Gašparík), Mazan (69. Jakubek) - I. Lietava, Ulrich

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (14. kolo)

Sobota 31. októbra o 17.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (15. kolo)

Sobota 7. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Myjava (16. kolo)