Zápas v búrlivej atmosfére si musia užiť

2016-11-26 11:06:22

Po dlhých 56 dňoch nastúpia fortunaligoví futbalisti Michaloviec na súperovej pôde. Dnes podvečer odohrajú súboj v Dunajskej Strede, ktorá za nimi zaostáva o osem bodov. Mužstvo zo Žitného ostrova sa po nevydarenom vstupe do sezóny, príčinou ktorého bolo aj chýbajúce domáce prostredie, keďže jeho štadión prechádzal rekonštrukciou, v posledných týždňoch vzchopilo a naposledy zdolalo úradujúceho majstra z Trenčína. Už doma v Dunajskej Strede.

Zanietení fanúšikovia

A to pred skvelou vyše šesťtisícovou kulisou! Pre DAC to bol vôbec prvý duel na novučičkom štadióne, ktorý však ešte stále nie je dokončený. Diváci boli jeho dvanástym hráčom a svoje mužstvo poženú dopredu aj dnes. „Aj teraz očakávam podobnú búrlivú atmosféru, lebo DAC má zanietených fanúšikov. Avšak vždy je lepšie hrať pred takou kulisou ako pred päťsto divákmi. Ja sa na zápas teším, konečne po šiestich domácich zápasoch v rade príde zmena, ktorá verím, že nám pomôže. Hrať toľkokrát doma už bolo aj na hlavu,“ uviedol tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Kvalita v prechode do útoku

Ambiciózny lodivod dúfa, že jeho zverenci búrlivému prostrediu nepodľahnú a atmosféru si užijú. „Musia hrať sústredene a zodpovedne a vyhodiť to z hlavy, aj keď úplne sa to nebude dať,“ podotkol Šoltis. Ten v Dunajskej Strede nebude môcť počítať s Albáncom Kristim Qosem, ktorý má natiahnuté väzy v kolene. Sila DAC na domácom trávniku stúpa o desiatky percent. „Musíme si dávať pozor hlavne na ich rýchly prechod do útoku, v tomto smere boli proti Trenčínu najnebezpečnejší. Tam je ich kvalita, nemôžeme si dovoliť strácať ľahké lopty. Na druhej strane aj my chceme byť nebezpeční, verím, že budeme hroziť z protiútokov a nejaký gól z nich dáme.“

Zdroj: denník Korzár