Starší dorastenci tesne prehrali na Žitnom ostrove

2015-10-17 12:00:00

Proti Dunajskej Strede podali slabý výkon a už po prvom polčase prehrávali dvojgólovým rozdielom.

Starší dorastenci sa vrátili zo Žitného ostrova s prázdnymi rukami. Na prírodnom trávniku vo Vrakúni podľahli po nepresvedčivom výkone Dunajskej Strede 1:2, keď už do prestávky prehrávali dvojgólovým rozdielom. Nováčik prvoligovej súťaže tak pripravil hráčom MFK Zemplín štvrtú porážku v sezóne.

Tréner Albert Rusnák: "Úvod z našej strany nebol dobrý, mali sme zdĺhavé kombinácie, všetko sme robili pomaly. Domáci poctivo bránili a hrali na brejky, z ktorých sme v prvom polčase aj dostali oba góly. Hrali sme vkuse do plných, ale ťažkopádnou kombináciou sme sa nevedeli presadiť. A keď sme sa aj presadili, tak tá finálna fáza nebola dobrá. Cez prestávku sme urobili dve zmeny, jednu vynútenú, jednu nevynútenú. Michal Janočko sa už pred zápasom sťažoval na bolestivé triesla, tak cez polčas išiel dole, a stiahol som aj nevýrazného Pavla Bellása. Zmenili sme rozostavenie z 4-3-3 na 3-5-2 s tým, že v druhom polčase za stavu 0:2 pôjdeme do risku - buď ten zápas otočíme alebo vyhoríme. Hrať na troch obrancov bolo riskantné, ale podarilo sa nám v tom systéme znížiť Jozefom Vajsom. Chceli sme ešte niečo s výsledkom urobiť, futbal bol úplne otvorený, súper podnikol niekoľko kontier do našej otvorenej obrany a mal aj niekoľko čistých šancí. Naše družstvo podalo podpriemerný výkon, nenašiel sa jediný hráč, ktorý chcel ísť za víťazstvom."

FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (2:0)

Góly: 14. R. Kollár, 28. vlastný M. Janočko - 65. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko (46. Masnica), Kimák, J. Straka - Fedyna (77. Lehotský), M. Bednár, P. Kolesár - Vajs, Bellás (46. A. Kuľha), R. Lukáč

Zvyšné výsledky 11. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (12. kolo)

Streda 28. októbra o 14.00 hod.: Senec - Michalovce (13. kolo)