Vysoká prehra na pôde jesenného kráľa

2016-12-11 17:11:34

Hladkou prehrou na trávniku jasného lídra Fortuna ligy v Žiline sa rozlúčili s týmto kalendárnym rokom michalovskí futbalisti. Pod Dubňom prehrali vysoko 1:7, keď už na polčasovú prestávku išli so štvorgólovým mankom. MFK Zemplín tak prezimuje v prvoligovej tabuľke na ôsmom mieste so ziskom 22 bodov.

Rozbehnutí Žilinčania, ktorí predošlých 12 zápasov v rade neprehrali, začali aktívne a hneď v úvode zahrávali niekoľko rohových kopov. Zemplínčania odpovedali rovnakou mincou a po jednom rohu hlavičkoval Grič tesne vedľa. V 10. minúte však už naštartoval domáci stroj otváracím gólom Špalek, ktorý zužitkoval prihrávku Káčera. V ďalších minútach bola hra vyrovnaná, ale len do momentu, keď si po nedorozumení s brankárom Macejom nešťastného vlastenca prsiami vsietil Podhorin - 2:0. Presne po polhodine hry Haskič hlavou pridal tretí gól domácich a o dve minúty nato Hlohovský po presnej strele k žrdi zvýšil už na hrozivých 4:0. S Michalovčanmi to vyzeralo zle-nedobre, ale záver polčasu našťastie zvládli bez ujmy a ďalší gól už neinkasovali.

Cez prestávku urobil tréner Anton Šoltis dvojité striedanie, Žofčáka s Podhorinom nahradil Tereshchenkom a Regálim. "Šošoni" však boli nezastaviteľní a už v 48. minúte po ďalšej presnej hlavičke zvýšil Haskič už na 5:0. Vzápätí mal kontaktný gól na kopačke Regáli, ale jeho strelu z otočky zlikvidoval Volešák. Hneď nato prišiel šiesty gólový úder MŠK, keď sa presadil úplne osamotený najlepší strelec súťaže Hlohovský. Po hodine hry Žilina poľavila a do hry sa viac dostali aj žlto-modrí, ktorí sa osmelili aj v ofenzíve. V 83. minúte ich snaženie vyústilo do čestného úspechu, o ktorý sa postaral po peknej individuálnej akcii a ešte krajšej strele Mensah - 6:1. Potom mali Michalovčania ďalšie tri obrovské šance na skorigovanie hrozivého skóre, avšak Kuncu, Koscelníka a Griča skvele vychytal Volešák. V poslednej minúte "šoltisovci" zahrávali roh, po ktorom totálne prepadli v defenzíve a trojica domácich hráčov postupovala na osamoteného Maceja, ktorý už nemal nárok na zakončenie Kašu - 7:1...

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 7:1 (4:0)

Góly: 10. Špalek, 24. vlastný Podhorin, 30. a 48. Haskič, 32. a 52. F. Hlohovský, 90. Kaša - 83. Mensah.

Rozhodovali: Horváth - Ádám, Žákech; 1757 divákov.

MŠK: Volešák - Mabouka, Vavro (78. Kaša), Králik, Letič - Káčer (70. Cociuc), Diaz, Škvarka - Špalek (60. L. Jánošík), Haskič, F. Hlohovský.

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Podhorin (46. M. Regáli), Lazarus, Sipľak - M. Koscelník, Grič, S. Danko, I. Žofčák (46. Tereshchenko), Šimčák - D. Kunca, Mensah.

Hlasy trénerov:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Gratulujem chlapcom, nielen k výsledku, ale aj kvalitnému výkonu za významnej podpory fanúšikov. V takejto atmosfére, ktorú vytvárali nielen dnes, ale celú jeseň sa dá hrať naplno celý zápas. Chlapci hrali s vášňou, tímovo, boli dostatočne efektívni. Mali sme loptu pod kontrolou, mali sme motiváciu vyhrať a potešiť fanúšikov a rodinných príslušníkov. Je to odmena aj za klubovú prácu. Ďakujem chlapcom za výkon a teším sa na ďalšie zápasy."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Ťažko sa mi hodnotí zápas, chceli sme Žiline, ktorá je v laufe, trochu sťažiť stretnutie a snažiť sa prekvapiť. Chceli sme v prvom polčase vychádzať z dobrej defenzívy, zmenili sme štýl, ale nezvládli sme to. Za stavu 0:0 a 1:0 sme mali šancu zápas zdramatizovať, ale nepodarilo sa nám to a po druhom góle domácich už bolo po zápase. Domáci potvrdili, že im prvé miesto patrí zaslúžene. Chceli sme ešte v druhom polčase niečo urobiť s výsledkom, ale súper nás prevyšoval vo všetkom. Potrebujeme sa posúvať ďalej, ale celkovo je s jeseňou spokojnosť. Chlapci aspoň videli, kam sa treba posunúť."