Zápas splnil účel, hráči zamotali trénerom hlavy

2015-10-13 12:00:00

Žlto-modrí zajtra hrajú pohárový duel v Rohožníku, chcú potvrdiť úlohu favorita.

Viaceré tímy z najvyššej futbalovej súťaže si reprezentačnú prestávku spestrili prípravným zápasom. Výnimkou nebol ani nováčik Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce, ktorý v piatok odohral na vlastnom trávniku medzištátny súboj s ukrajinským Užhorodom. S neďalekým súperom zverenci kormidelníka Františka Šturmu remizovali 2:2, keď museli doťahovať už dvojgólové manko.

Náročný zápas

Účastníkovi najvyššej ukrajinskej súťaže vyšli úvody oboch polčasov, pretože v tom prvom sa presadil v 9. minúte, po zmene strán dokonca už v 7. minúte. Hoverla tak mala vykročené za víťazstvom, avšak dvojgólové vedenie neudržala, lebo po zásahoch Michala Hamuľaka a Andreja Keriča domáci vyrovnali na konečných 2:2. „S týmto zápasom môžeme byť spokojní. Takisto aj ľudia, futbal sa im musel páčiť, videli štyri krásne góly. Duel bol náročný a behavý, oba tímy sa prezentovali viacerými peknými akciami. Sme radi, že Užhorod k nám pricestoval a mohli sme sa konfrontovať s tímom z najvyššej ukrajinskej súťaže,“ vyjadril sa po stretnutí asistent trénera Šturmu Adrián Devečka, ktorý spoločne s ďalším asistentom Vladimírom Rusnákom mladším viedol michalovské mužstvo, potrestaný Šturma ho sledoval len z tribúny.

Dobré výkony

Proti Užhorodu dali lodivodi MFK Zemplín príležitosť prevažne tým hráčom, ktorí v predchádzajúcich ligových dueloch dostávali na ihrisku až menej šancí. A podľa slov Devečku obstáli. „V tejto sezóne už nemáme rezervné mužstvo a ani na farmu, ktorú máme v košickej Lokomotíve, nechodia hráči v takom počte, ako by možno mali. Preto sme boli zvedaví, v akom svetle sa ukážu menej nasadzovaní hráči. Musím povedať, že niektorí sa svojej úlohy zhostili dobre a zamotali nám trénerom hlavy, lebo ich výkony boli celkom dobré. V tomto smere zápas s Užhorodom splnil účel,“ skonštatoval michalovský asistent.

Opäť dlhé cestovanie

Ešte pred nedeľňajším ligovým zápasom so Skalicou odohrajú Zemplínčania jeden súťažný duel na pôde Rohožníka, kde sa pobijú o postup do piateho kola Slovnaft Cupu. Na pôde treťoligistu nastúpia v pozícii jasného favorita, a ak sa im túto rolu podarí naplniť, prepíšu pohárové štatistiky v klube, lebo tak ďaleko ešte neboli. „Škoda, že opäť musíme cestovať tak ďaleko, preto ideme už deň pred zápasom. Našim jediným cieľom je postup do ďalšieho kola, v ktorom už budeme hrať doma s víťazom zápasu VSS Košice – Spartak Trnava. Dúfam, že to splníme a konečne nás diváci uvidia doma aj v pohári,“ dodal Devečka.

Zdroj: denník Korzár