Dohrávka pred prázdnymi tribúnami

2017-03-02 22:04:06

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

V stredu bola na programe dohrávka 18. kola Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce a MFK Ružomberok. Štadión Pod Dubňom, ako dočasný domovský stánok Michaloviec, však východniarom v zápase proti Liptákom šťastie, a teda ani bodový zisk, nepriniesol.

Keďže sa duel nemohol uskutočniť v riadnom termíne pre nespôsobilý terén na Zemplíne, museli tímy odohrať stretnutie v strede týždňa. Práve tento fakt spoločne s tým, že dejiskom zápasu bol štadión v Žiline, vzdialenej zhruba 300 kilometrov od Michaloviec a približne 65 kilometrov od Ružomberka, sa podpísali pod historicky najnižšiu návštevu na stretnutí najvyššej slovenskej súťaže – 150 divákov!

"Dvojgólový" Maslo napravil pokazené

Hneď v úvode stretnutia sa vedenia ujali hostia z Ružomberka, keď paradoxne krátko po rohovom kope Zemplína vyviezol loptu od vlastnej polovice ihriska až do k šestnástky Michaloviec Erik Daniel, aby naservíroval loptu Faškovi, ktorý dokonale potrestal pomalý návrat Michalovčanov do defenzívy a prízemnou strelou poslal „Ružu“ do vedenia – 1:0. „Som rád za gól, obzvlášť keď sa vyhralo. Či skóruje Kubo Mareš a spravíme z neho najlepšieho strelca, Miloš Lačný, alebo niekto iný, to je jedno. Podstatné je, že sa zvíťazilo,“ povedal reprezentant do 21 rokov Michal Faško.

Michalovčania odpovedali kurióznym gólom z 37. minúty, kedy si po rohovom kope Žofčáka zrazil loptu do vlastnej siete dlháň Ján Maslo, ktorý bol zároveň autorom tretieho gólu Ružomberka. „Bola to smolná situácia, lopta vyletela spomedzi klbka hráčov, nestihol som zareagovať a od mojej hrude sa odrazila do brány. Chvalabohu, že v druhom polčase som dokázal po rohu skórovať hlavou,“ opísal Maslo.

Zemplínčania vstúpili do druhého polčasu odhodlane a veľmi aktívne. Východniari boli do 70. minúty futbalovejší, no pár minút po tom, ako Kolesár neuspel v čistej šanci, udreli Liptáci po rýchlej krídelnej akcii a góle Jakuba Mareša. „Dostávame lacné góly, prvý sme inkasovali po našom rohu, druhý zas tesne po tom, čo sme zahodili čistú šancu na vedúci gól,“ zhodnotil skúsený kapitán mužstva Igor Žofčák, ktorý neskrýval sklamanie z toho, že jeho tím musel odohrať stretnutie v ďalekej Žiline: „Nie je to nič príjemné, musíme si však na to zvyknúť. V tejto sezóne už asi doma nebudeme hrať ani jeden zápas. V Michalovciach príde vždy množstvo divákov, ktorí sú našim dvanástym hráčom. Tentoraz ich absenciu bolo cítiť.“

Stretnutie sa v Žiline hralo na umelej tráve, nie na prírodnej, akou disponujú domáce štadióny oboch aktérov. Žofčák však umelý povrch nepovažuje za faktor neúspechu v stretnutí. „V Michalovciach trénujeme stále na umelej tráve. Vždy je lepšie hrať na umelke, ako na blate, preto sa na povrch nebudeme vyhovárať,“ dodal niekdajší reprezentant.

Prvé jarné víťazstvo Liptákov

V jarnej časti dostáva čoraz viac príležitostí 22-ročný rodák z Čierneho Balogu Michal Faško, ktorý si v treťom jarnom stretnutí pripísal druhý gól. Faško však nie je celkom spokojný s tým, že „Ruža“ získala „len“ päť bodov z troch jarných zápasov. „Myslím si, že bodov mohlo byť viac. Najbližšie ideme na horúcu pôdu do Dunajskej Stredy, kde chceme víťazstvo proti Michalovciam potvrdiť,“ vyhlásil Faško, ktorý taktiež negatívne vnímal extrémne malý počet divákov v hľadisku: „Dnes to miestami pripomínalo prípravný zápas.“

Ružomberčania prelomili jarnú sériu dvoch remíz po sebe, a tiež zvýšili streleckú potenciu, keďže v uplynulých dvoch zápasoch vsietili len jeden jediný gól. Práve zvýšenú efektivitu a predovšetkým trojbodový zápis ocenil aj lodivod Liptákov. „My sme do zápasu išli s túžbou po víťazstve. Odchádzame teda spokojní, so splneným cieľom. Je dôležité, že zlepšená efektivita a tri strelené góly znamenali víťazstvo,“ povedal Norbert Hrnčár.

Chýbala efektivita

Tréner MFK Zemplín Anton Šoltis uznal kvality súpera a výkon svojich zverencov vôbec nehodnotil negatívne. „Do 70. minúty som bol s hrou spokojný. Škoda však, že sme zápas nezlomili za stavu 1:1, keď mal Kolesár čistú šancu. Ružomberok potvrdil, že je silný v protiútokoch a má skúsené mužstvo,“ skonštatoval Šoltis, ktorý dobre vie, že to, čo Michalovce zdobilo v ostatnom zápase proti Trnave, tentoraz nedosahovalo dostatočnú úroveň: „Chlapcom môžem trošku vyčítať tú finálnu fázu, kde chýbala efektivita."

Na adresu dejiska a atmosféry na štadióne Šoltis reagoval stroho: „Je to troška unikátne, domáci zápas hráte ďaleko, prakticky bez divákov v komornej atmosfére, ale musíme sa s tým vysporiadať. Keďže takáto situácia vznikla, musíme to riešiť takto.“

Zdroj: profutbal.sk

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]