V priateľskom súboji s Užhorodom remíza

2015-10-09 12:00:00

Michalovčania dokázali zmazať dvojgólové manko, góly žlto-modrých zaznamenali Michal Hamuľak a Andrej Kerič.

Medzinárodný priateľský súboj medzi nováčikom Michalovcami a ukrajinským Užhorodom sa skončil nerozhodným výsledkom. Nováčik Fortuna ligy remizoval v piatok popoludní na vlastnom štadióne s účastníkom najvyššej ukrajinskej súťaže 2:2, hoci necelú polhodinu do konca ešte prehrával o dva góly. V tíme MFK Zemplín dostali príležitosť prevažne hráči, ktorí v uplynulých prvoligových dueloch dostávali na trávniku menej príležitostí.

Lepší vstup do zápasu mali hosťujúci futbalisti, ktorí sa už po necelých desiatich minútach hry ujali vedenia zásluhou Sergiychuka, ktorý po peknej prihrávke Ivanova za michalovskú obranu preloboval brankára Kiru - 0:1. V 20. minúte mohol vyrovnať Podhorin, ale po priamom kope Bayóna hlavičkoval iba nad bránu Užhorodu. Potom sa dlho hra odvíjala iba medzi šestnástkami, vzruchu pred bránami bolo málo. Štyri minúty pred odchodom do šatní sa po narážačke s Kuncom dostal až pred brankára Hoverly Tóth, avšak Rudko včasným vybehnutím nedal michalovskému záložníkovi šancu zakončiť.


Aj druhý polčas odštartovali lepšie Ukrajinci, v 52. minúte zvýšil vedenie Užhorodu Savchenko, ktorý utešenou krížnou strelou z približne 30 metrov trafil presne presne k žrdi - 0:2. Zemplínčania ani po tomto momente nesklonili hlavy a zvýšili aktivitu. V 66. minúte síce takmer inkasovali tretí gól, keď strelu Yeremenka nohami zneškodnil Kira, ale o minútu nato už strelili kontaktný gól. Rýchly brejk zakončil presnou strelou striedajúci Hamuľak - 1:2. Vzápätí sa mohol ten istý hráč zapísať do streleckej listiny znova, jeho dobrú strelu však brankár Babenko chytil. Štvrťhodinu pred koncom sa domáci predsa len dočkali vyrovnania, po peknom centri Koscelníka z pravej strany sa ešte krajšou hlavičkou presadil Kerič, ktorý dal na konečných 2:2.

MFK Zemplín Michalovce - FC Hoverla Užhorod 2:2 (0:1)

Góly: 67. M. Hamuľak, 75. Kerič - 9. Sergijchuk, 52. Savchenko

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (46. M. Koscelník, 84. Šimčák), Podhorin, Caballero, Barroso - L. Tóth (46. M. Hamuľak), Bayón (60. S. Danko), T. Sedlák (60. Grič), Montero (60. Mensah) - D. Kunca, Kerič

FC HOVERLA: Rudko (46. Babenko) - Kutas, Ryashko, Lukhtanov, Ivanov (51. Yefremov) - Sergiychuk (90. Gonchar), Lulka, Tsurikov, Kuzyk (51. Kaverin) - Gemega (38. Savchenko), Halk (55. Yeremenko)

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 14. októbra o 15.00 hod.: Rohožník - Michalovce (4. kolo Slovnaft Cupu)

Nedeľa 18. októbra o 14.00 hod.: Michalovce - Skalica (13. kolo)

Sobota 24. októbra o 17.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (14. kolo)