Na Záhorí vyšli starší dorastenci naprázdno

2015-10-06 12:00:00

V Senici bol "divoký" zápas, Michalovčania hrali viac ako polčas bez vylúčeného brankára Prysiazhniuka, napokon prehrali 1:3.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce vyšli tretíkrát v tejto sezóne bodovo naprázdno. V dohrávanom stretnutí 6. kola Dôvera I. ligy U19 neuspeli na ihrisku minuloročného víťaza súťaže a aktuálneho účastníka mládežníckej Ligy majstrov FK Senica, kde prehrali 1:3 (1:2). Zemplínčania dohrávali na Záhorí bez ukrajinského brankára Dmytra Prysiazhniuka, ktorý už v 43. minúte dostal vymyslenú červenú kartu...

Tréner Albert Rusnák: "Neviem, čo k tomu zápasu povedať... My sme sa na neho tešili, chceli sme sa s domácimi pobiť férovo na ihrisku, nech vyhrá lepší, no to, čo sa udialo na trávniku, sme si vôbec nepredstavovali. Zápas začal svižne, domáci si hneď v 2. minúte vypracovali gólovú príležitosť, ktorú náš brankár končekmi prstov vyrazil na roh. To bola posledná šanca Senice v prvom polčase. Gól sme dostali po štandardnej situácii, keď domáci hráč skóroval hlavou. Dobré bolo, že hneď sme vyrovnali po krásnej akcii a góle Vajsa. Potom sme mali hru úplne pod kontrolou, boli sme oveľa lepší ako domáci, silnejší na lopte a kombinačnejší. Mrzí ma, že potom nastala situácia, ktorá ovplyvnila celý zápas - penalta pre domácich a červená karta pre nášho brankára. Druhý polčas je zbytočne komentovať, lebo s futbalom to nemalo nič spoločné. Bolo to len o našom bránení a vyrážaní do brejkov po zdĺhavých kombináciách domácich, ktorí sa nevedeli presadiť. Podarilo sa im to iba raz šťastným gólom. Je to zbytočné komentovať, mrzí ma, ako to dopadlo."

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:1)

Góly: 24. Almási, 45. Kojnok (11 m), 71. Včelka - 26. Vajs

ČK: 43. Prysiazhniuk (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, M. Bednár, P. Kolesár (73. Masnica) - Vajs (71. D. Sopata), Bellás, R. Lukáč (45. Dráb)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Žilina (10. kolo)

Sobota 17. októbra o 11.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (11. kolo)

Sobota 24. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (12. kolo)