Pri troche šťastia mohli u majstra bodovať

2015-10-06 12:00:00

V Trenčíne dosiahli Michalovce rovnaký výsledok ako v Žiline, aj priebeh duelu sa podobal tomu spred týždňa.

Druhú tretinu svojej prvoligovej sezóny odštartovali futbalisti michalovského MFK Zemplín porážkou na pôde majstrovského Trenčína. Ani v druhom prípade na držiteľa double nováčik Fortuna ligy nevyzrel a znova mu nedokázal streliť ani gól. Pod hradom Matúša Čáka prehrali Zemplínčania 0:2 (0:1) a v treťom zápase po sebe tak vyšli bodovo naprázdno. Súbojom proti lídrovi tabuľky ukončili náročnú štvorzápasovú sériu proti tímom zvučných mien, v ktorých dosiahli bilanciu jedno víťazstvo a tri prehry.

Znova zlepšenie po prestávke

Úvodné minúty duelu majstra s nováčikom naznačovali, že mužstvo od Laborca prišlo hrať odvážnejšie smerom dopredu ako pred týždňom v Žiline, lebo hralo nebojácne, ale na výkon z víťazného súboja v Trnave sa čakalo márne. V prvom polčase toho Michalovčania vpredu znova veľa nevymysleli, Šemrinec musel zasahovať iba pri strele Nworaha. „Nemali sme veľmi stred ihriska, lebo sme tam dosť prepadali. Smerom dopredu sme to brzdili, mali sme hrať rýchlejšie. Súpera sme síce do žiadnej vážnejšej šance nepustili, ale do prestávky sme inkasovali po strele zo šestnástky,“ pustil sa do hodnotenia duelu František Šturma, ktorý druhý zápas svojho mužstva musel pre trest sledovať len z tribúny. Podobne ako pod Dubňom, aj teraz v Trenčíne mali jeho zverenci väčšie ofenzívne chúťky až po zmene strán a v hre o body ich opäť držal skvelý brankár Marián Kelemen. „V druhom polčase sme to v strede oživili, Danko tam priniesol rýchlosť, dravosť aj kvalitu, Kunca to vpredu tiež trošku rozhýbal. Boli sme viac nebezpečnejší a v závere sme už hrali vabank, lebo sme chceli vyrovnať.“ A takmer im záverečná snaha priniesla ovocie, Mensahova parádna strela však v 86. minúte skončila na brvne... „Chýbalo trošku viac šťastia, ale na to sa nehrá, už s tým nič nenarobíme. V nadstavenom čase domáci spečatili víťazstvo po prečíslení troch proti dvom. Myslím si, že sme neodohrali zlé stretnutie, ale Trenčín má ozaj kvalitný tím, čo potvrdil aj proti nám,“ doplnil Šturma.

Spadli na dno tabuľky

Prehra na trenčianskom ihrisku mrzela žlto-modrých o to viac, že po nej klesli na poslednú priečku tabuľky. Podbrezová totiž šokovala víťazstvom v Žiline a preskočila Michalovčanov. „Tak ako my sme prekvapili v Trnave, tak teraz Podbrezová prekvapila v Žiline. To je futbal, aspoň je vidieť, že hrať sa dá s každým. Nevadí, že sme spadli na posledné miesto, nerobíme z toho veľkú tragédiu, lebo dole to je veľmi vyrovnané. My sa teraz sústredíme na najbližšie dva ligové zápasy, v ktorých doma privítame Skalicu a Podbrezovú, aby sme ich zvládli a z toho dna tabuľky sa odpútali,“ hovoril český kormidelník v službách MFK Zemplín. Keďže v súťaži teraz nasleduje druhá reprezentačná prestávka (aj počas tej prvej boli Michalovce posledné), v snahe nevypadnúť zo zápasového rytmu počas nej „šturmovci“ odohrajú priateľský duel s neďalekým Užhorodom, účastníkom najvyššej ukrajinskej súťaže, ktorý sa uskutoční v piatok o 15.30 hod. v Michalovciach. „Dostanú v ňom šancu tí hráči, ktorí hrávajú menej, aby nás presvedčili, že si zaslúžia miesto v zostave v ďalšom ligovom zápase. Budú mať príležitosť ukázať sa,“ dodal na záver.

Zdroj: denník Korzár