Marián Kelemen: Musíme začať zbierať body

2015-10-05 12:00:00

Skúsený brankár bol opäť najlepším hráčom Michaloviec v zápase, tentoraz predviedol niekoľko výborných zákrokov v Trenčíne.

Na jednej strane úsmevy od ucha k uchu, na strane druhej obrovské sklamanie. Zatiaľ, čo futbalisti Trenčína si po víťazstve 2:0 nad Michalovcami vybudovali na čele tabuľky päťbodový náskok pred druhou Žilinou, Zemplínčania klesli na samé dno tabuľky.

Pod Čákovým hradom bolo od úvodu jasné, ako bude vyzerať priebeh stretnutia. Domáci hráči dobýjali bránku Mariána Kelemena, hostia sa pozornou defenzívou snažili udržať súpera na dištanc. Bolo však len otázkou času, kedy urputné bránenie "východniarov" povolí. Stalo sa tak v 31. minúte, keď skóre duelu otvoril Rabiu.

Druhý polčas bol zo strany Trenčanov ešte dominantnejší, napriek tomu však mohol prísť nečakaný úder. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času z ničoho nič vypálil spoza šestnástky hosťujúci Mensah a jeho projektil zastavilo až brvno Šemrincovej bránky. Upokojujúci druhý gól pre zverencov trénera Ševelu prišiel až v 91. minúte z kopačky Bera.

"Nemal som veľa práce, no musel som sa udržiavať v koncentrácii až do konca. V závere prišla jedna strela, ktorá nakoniec skončila na brvne. Bola nepríjemne tečovaná, no videl som, že nepadne do siete. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali," zhodnotil Igor Šemrinec, ktorého doplnil autor druhého gólu Matúš Bero: "Bol to ťažký zápas, pretože súper prišiel totálne zavretý. Bránil nie od vlastnej polovice, ale desať metrov na vlastnej polovici. Boli extrémne zavretí... Asi videli, ako tu hrala Skalica a chceli to zavrieť ešte viac. U nás to ale súperi majú ťažké, vieme si to totiž dať do strán, rozohrať si to. Hoci to nebol náš optimálny výkon, dali sme dva góly, vyhrali sme, čo je dôležité."

Trenčanov môže tešiť hneď niekoľko vecí. Prvou je druhé čisté konto po sebe, čím skvele zareagovali na nedávne tri inkasované góly od Trnavy a štyri od Žiliny. "Nie je to len moja bilancia, je to bilancia celého mužstva. Chceme dávať veľa gólov a nedostávať žiadne. Museli sme trošku popracovať na defenzíve, aby sme doma nedostávali toľko gólov, ako s Trnavou a so Žilinou. Z tohto pohľadu sme radi, že sme druhé kolo po sebe udržali vzadu nulu," vysvetľuje Šemrinec.

Druhou radostnou správou je, že úradujúci majster má stále najlepšieho strelca priebežného poradia. Tabuľke kanonierov momentálne kraľuje osemgólový stredopoliar Matúš Bero. "Cítim sa vynikajúco, ale dôležitý je tímový úspech. Teraz si trošku oddýchneme a po reprezentačnej pauze ideme ďalej. Samozrejme, to, že som najlepší strelec, je pre mňa plus. Zároveň to beriem ako motiváciu do ďalších zápasov. Najdôležitejší je však pohľad na tabuľku," vraví skromne Bero.

Treťou, pravdepodobne najveselšou informáciou pre Trenčanov bolo po zápase zistenie, že Žilina doma zakopla s Podbrezovou. Vďaka tomu si zverenci trénera Ševelu vytvorili na čele tabuľky päťbodový náskok pred "šošonmi". "Počas zápasu sme nemali čas sledovať, ako hrá Žilina. Ten výsledok je určite prekvapujúci. Pozeráme sa však na seba. Tvrdo makáme, ideme od zápasu k zápasu. Nikdy vám nevyjdú všetky stretnutia, dôležité je hrať tímovo," pokračuje stále iba dvadsaťročný šikovný záložník a na margo Podbrezovej, s ktorou sa Trenčín stretne po repre pauze, dodáva: "Žiadneho súpera nepodceníme. Do každého zápasu ideme tak, ako keby sme hrali s prvým tímom tabuľky. Na Podbrezovú sa pripravíme rovnako, ako sme sa pripravili na Žilinu. Myslím si, že súper k nám nepríde hrať otvorenú partiu, takže budeme musieť byť maximálne efektívni."

Najlepším hráčom Michaloviec bol opäť ich brankár Marián Kelemen. Ten v každom zápase dokazuje svoje kvality, viacero jeho zákrokov je akoby z inej planéty. Hoci dvakrát inkasoval, aj Trenčanov neraz priviedol do zúfalstva. "Je dobré, že takýto brankár prišiel do našej ligy. Ukázal svoje kvality, je to vynikajúci gólman. Klobúk dole pred ním," pochválil súperovho brankára Matúš Bero.

Samotný Marián Kelemen ale spokojný nie je. "Trenčín vyhral zaslúžene. Spokojný byť nemôžem. Podstatné sú body, ktoré nezískavame... Snažím sa pomôcť mužstvu najviac, ako sa dá. V Trenčíne to bolo ťažké. Teraz nás čakajú trochu iní súperi, musíme začať zbierať body," varuje Kelemen.

Rodák z Michaloviec naráža na fakt, že jeho tím v trinástom kole na domácej pôde privíta ďalšieho nováčika zo Skalice a v štrnástom kole si rovnako doma zmeria sily s tabuľkovým susedom z Podbrezovej. "V prvom rade si teraz musíme počas repre pauzy oddýchnuť a dobre sa pripraviť na ďalšie dva zápasy. Musíme zbierať body, pretože takto to ďalej nejde. Prichádza kľúčové obdobie. Bude to dvojzápas, v ktorom by sme chceli získať šesť bodov. Len tak sa môžeme posunúť v tabuľke vyššie," dodal na záver 35-ročný bývalý brankár Slovana Bratislava, Bursasporu, Tenerife, Numancie, Slasku Wroclaw či Příbramu.

Zdroj: profutbal.sk