Michalovským hrdinom kapitán Žofčák

2017-04-16 20:05:36

Za najväčšie prekvapenie 27. fortunaligového kola môžeme označiť víťazstvo Michaloviec na ihrisku o pohárovú Európu bojujúcej Podbrezovej. Zverenci Antona Šoltisa predviedli solídny výkon, využili zaváhania domácich hráčov a zvíťazili rozdielom triedy 4:1. Paradoxom je, že na jeseň vyhrali oba zápasy Horehronci, prvý 3:1 a druhý 1:0. Skóre zo vzájomných duelov v tejto sezóne tak majú tieto tímy vyrovnané.

„Igor je vynikajúci futbalista, super človek a futbalová legenda,“ povedal pred víkendom Filip Oršula v našom rozhovore na adresu tridsaťštyriročného harcovníka, pričom ešte netušil, že práve on dá vo víkendovom dueli v Podbrezovej znovu vedieť o svojich nesporných kvalitách. Najprv z pokutového kopu vsietil víťazný gól a o päť minút na to potrestal jednu z mnohých chýb obrancu Djordjeviča. „Na jedenástku som si veril, ostatne, bol som na ňu vopred určený. Som rád, že to tam padlo. Pri druhom góle zase nastalo nedorozumenie medzi obrancom a brankárom súpera, čo som využil,“ popísal gólové momenty Žofčák.

Nech bol výkon tretieho mužstva fortunaligovej tabuľky akokoľvek zlý, netreba prehliadať fakt, že hra tímu z ôsmej priečky má pozitívnu gradáciu. Po minulotýždňovej výhre na ihrisku ViOnu hrali uvoľnene a čierneho koňa jesene hravo zdolali. „Teším sa, že sme potvrdili tri body zo Zlatých Moraviec. Prišli sme do Podbrezovej hrať zo zabezpečenej obrany na protiútoky a táto taktika nám vyšla,“ tešil sa po zápase kapitán Zemplínčanov Žofčák.

Jediný domáci zápas jari odohrali hráči Michaloviec v pohári. Náročný program teda konečne začína prinášať víťazstvá, z čoho neskrýval radosť ani kormidelník východniarov: „Sme radi, že sme vyhrali. Domáci nás síce v niektorých fázach pritlačili, ale dôležitý bol gól na 2:1, odvtedy sme aj my hrali ofenzívnejšie a potvrdili si ďalšími gólmi tri body u kvalitného súpera,“ zhodnotil stretnutie Anton Šoltis a pred ďalšími stretnutiami výlučne na trávnikoch ligových protivníkov dodal: „Chlapci odohrali dobrý zápas, bolo na nich vidieť túžbu po víťazstve, nechýbala v tom zápase z ich strany potrebná emócia. Je náročné hrať neustále u súperov, ale potvrdilo sa, čo je naša cesta, a teda hrať vonku tak, ako by sme hrali doma,“ uzavrel s úsmevom štyridsaťjedenročný košický rodák.

Zdroj: profutbal.sk