Na pôde veľkého favorita opäť dvojgólová prehra

2015-10-03 12:00:00

Michalovčania zopakovali výsledok spred týždňa zo Žiliny, na Sihoti podľahli úradujúcemu slovenskému majstrovi.

Navlas rovnaký rezultát ako pred šiestimi dňami na žilinskej pôde zaknihovali v sobotu večer na ihrisku lídra tabuľky v Trenčíne futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V zápase 12. kola Fortuna ligy, ktoré bolo zároveň prvým v druhej tretine súťaže, podľahli držiteľovi double 0:2 (0:1). Keďže Podbrezová šokovala výhrou v Žiline, Zemplínčania klesli v tabuľke na posledné miesto. V lige teraz bude nasledovať reprezentačná prestávka.

Aj keď domáci ohrozili michalovského gólmana Mariána Kelemena strelou Koolwijka už po necelej minúte hry, úvod zápasu nepriniesol očakávaný tlak slovenského majstra. V 9. minúte sa k slovu dostali aj Michalovčania, keď z uhla pálil Nworah, ale Šemrinec loptu nohami vyrazil na roh. O päť minút nato prišla prvá vážnejšia šanca duelu, po ľavej strane sa po peknej individuálnej akcii dostal až pred Kelemena Bala, avšak vystrelil iba do bočnej siete. Trenčania mali vysoké držanie lopty, nováčik však veľmi dobre bránil. V 31. minúte už ale kapituloval: z ľavej strany odcentroval Bala, žlto-modrí nedokázali loptu odvrátiť do bezpečia a Rabiu strelou k bližšej žrdi otvoril skóre - 1:0. V 40. minúte mal obrovskú šanca na zvýšenie domáceho vedenia Bala, ktorý však po rohu Koolwijka stroskotal na Kelemenovi, keď skúsený brankár reflaxívne loptu vykopol z čiary. Vzápätí sa neujala ani strela Bera, ktorá išla tesne vedľa.

Pár sekúnd po prestávke sa do šance dostával striedajúci domáci hráč Van Kessel, ale zakončenie mu vôbec nevyšlo a Kelemen zasahovať nemusel. V 52. minúte sa Mensah zbavil dvoch brániacich hráčov a z vyše 20 metrov aj nebezpečne vystrelil, ale len vedľa. V ďalších minútach úradujúci majster zvýšil aktivitu, ich hru oživil striedajúci Guba a v 64. minúte po rohu Koolvijka hlavičku Madua vytlačil Kelemen výborným zákrokom spod brvna. Ďalší skvelý zákrok vytiahol tento gólman o sedem minút neskôr, keď vychytal Gubu. V záverečnej desaťminútovke Michalovce v snahe vyrovnať zvýšili ofenzívne úsilie, Hamuľak vypálil nad bránu a v 86. minúte mal gól na dosah Mensah, ktorý parádnou strelou opečiatkoval brvno. V nadstavenom čase pridal gólovú poistku po rýchlej kontre Bero, ktorý sám zoči-voči Kelemenovi nezaváhal.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 31. Rabiu, 90+. Bero

Rozhodoval: Marhefka - 2 315 divákov

AS: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Rundič, Madu – Koolwijk - Bala (46. Van Kessel), Rabiu, Bero, Schet (56. D. Guba) - Ferreira Da Silva (86. J. Holúbek)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák, Grič (76. M. Hamuľak) - M. Koscelník, Bayón (53. S. Danko), Mensah - Nworah (53. D. Kunca)

Hlasy trénerov:

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Dnes to bolo predovšetkým o dobýjaní súperovej brány. Aj keď sme boli dominantní, ťažko sme sa presadzovali v krídelných priestoroch. Po prestriedaní nastalo zlepšenie. Dostávali sme sa až do predfinálnej fázy. Koncovka nebola podľa našich predstáv. Do ďalších zápasov musíme ísť trpezlivo a rýchlejšie v práci s loptou. Na dva góly sme sa až príliš nadreli." 

Vladimír Rusnák, asistent trénera Michaloviec: "V Trenčíne sme chceli hrať zo zabezpečenej obrany. Prvý polčas sme obranný blok stiahli až veľmi a mali sme hrať o zónu vyššie. V druhom polčase to bolo o čosi lepšie. V závere sme siahali na bod, viackrát nás podržal brankár. Pri troche šťastia sme mohli streliť gól. Domáci po celý čas kontrolovali hru a vyhrali zaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 9. októbra o 15.30 hod.: Michalovce - Užhorod (priateľský zápas)

Streda 14. októbra o 15.00 hod.: Rohožník - Michalovce (4. kolo Slovnaft Cupu)

Nedeľa 18. októbra o 14.00 hod.: Michalovce - Skalica (13. kolo)