Ďalší zo šnúry proti favoritom

2015-10-03 12:00:00

Najvyššia futbalová súťaž sa prehupne do svojej druhej tretiny, Michalovce hrajú v Trenčíne, s ktorým doma v prvom zápase tesne prehrali.

Michalovčania na Považí ukončia porciu štyroch zápasov po sebe proti najzvučnejším slovenským klubom - Trnave, Slovanu, Žiline a Trenčínu. Zatiaľ ich hrejú tri body z Trnavy (1:0). Či na bodový zisk môžu pomýšľať aj v Trenčíne, je skôr teoretická otázka. "Musíme športovo priznať, že Trenčín má lepší káder ako my, no chceme sa pokúsiť o prekvapenie a utrhnúť nejaký bodík," podotkol tréner František Šturma, ktorý sa znova bude pozerať na zápas iba z tribúny (trest mu vyprší po pohárovom zápase v Rohožníku). "Musím pochváliť realizačný tím, lebo s chlapcami sme výborne zohraní. Moji asistenti výborne odovzdávajú hráčom moje pokyny. V tomto nie je problém," povedal tréner Michaloviec na margo tejto situácie.

Kým ostatné ligové mužstvá už dostatočne poznajú trenčiansky umelý trávnik, michalovský nováčik bude mať tú česť po prvý raz. "Absolvovali sme tréningy na našej umelej tráve, ktorá však nemá takú kvalitu ako tá trenčianska, lebo je staršej generácie." Cestou sa Michalovčania zastavili v Korni, kde je umelý povrch rovnako kvalitný ako v Trenčíne. "Verím, že v tomto smere nás nič nezaskočí," dodal Šturma.

Obhajca double je jasným favoritom, to však bola proti Zemplínčanom aj Trnava. Navyše, istým mementom je aj prvý vzájomný zápas v Michalovciach v úvodnom kole tohto ročníka, v ktorom Trenčania zvíťazili 1:0 po góle Koolwijka v 84. minúte. "Súper nestojí v tabuľke tak, ako by si predstavoval, čo samozrejme nie je náš problém. K nám však Michalovce určite neprídu odovzdané. Musíme sa na nich poctivo pripraviť. Ak hráči splnia to, čo od nich budeme očakávať, nemám obavy," hovorí tréner Martin Ševela. Jeho tímu bude chýbať stredopoliar Matúš Opatovský, ktorý sa zranil v zápase so Žilinou.

MOTÍV ZÁPASU

Nepochybujeme o tom, že nováčik zo Zemplína sa dostane pod tlak a že tento duel bude o hľadaní kľúča zo strany domácich k bráne Kelemena. Ani o tom, že si ostrieľaný brankár zachytá a že rozdiel v pomere striel bude vysoký. Ako dlho on i defenzíva Michaloviec dokážu odolávať?

CHÝBAJÚ

Trenčín: Opatovský (zranenie)

Michalovce: Regáli (zranenie)