V Žiline to nevyšlo, sústredia sa už na Trenčín

2015-09-29 12:00:00

Defenzívna taktika Michaloviec tentoraz úspech neslávila, pod Dubňom na body nedosiahli.

Úvodná tretina tohto ročníka Fortuna ligy je za nami. Jeden z dvojice nováčikov – michalovský MFK Zemplín – figuruje v tabuľke po jedenástich odohraných kolách na predposlednom mieste so ziskom siedmich bodov. Prvú z troch dejstiev súťaže zakončil prehrou 0:2 na pôde vicemajstra zo Žiliny, kde však podali jeho hráči sympatický výkon. Navyše na ich lavičke chýbal potrestaný tréner František Šturma, ktorý musel sledovať zápas len z tribúny.

Domáci boli lepší

Žlto-modrí v kútiku duše verili, že by sa mohol zopakovať výsledok z ich predošlého stretnutia na ihrisku súpera v Trnave, kde vyhrali 1:0. Avšak Žilina bola súper z iného súdka, aktuálne má o poznanie lepšiu formu ako „bílí andelé“, čo sa v nedeľňajšom zápase aj potvrdilo. „Šošoni“ mali veľkú prevahu, Michalovčanov od úvodných minút „zavreli“ na ich vlastnú polovicu a dobýjali bránu Mariána Kelemena. „Išli sme tam s cieľom uhrať dobrý výsledok, čo sa nám nepodarilo, takže sme smutní, ako po každej prehre. Žilina však bola lepšia a vyhrala zaslúžene,“ povedal defenzívny stredopoliar MFK Zemplín Tomáš Sedlák a pokračoval: „Na hru domáceho mužstva sme boli pripravení, vedeli sme, čo od nich čakať. Myslím si, že spolu s Trenčínom sú to dve najlepšie tímy na Slovensku. Už nejakú dobu majú svoj systém, vedia, čo chcú hrať, majú veľké držanie lopty. My sme sa snažili znepríjemňovať hru, čo sa nám darilo polhodiny, do chvíle, keď sme dostali prvý gól. Vpredu sme boli málo nebezpeční, hoci v druhom polčase sa to už zlepšilo. Dobré šance na skórovanie mali Kunca a Mensah, ktorí však v koncovke neuspeli.“

Už je to za nimi

Nováčik od Laborca má za sebou tri zo štyroch náročných súbojov proti silným mužstvám, v ktorých zaznamenalo jednu výhru a dve prehry. „Začiatok tejto série bol super, získali sme tri body na trnavskom štadióne. Potom nasledoval domáci zápas s bratislavským Slovanom. Veľká škoda, že sme nedosiahli remízu, ale pre mňa to bol jeden z najťažších zápasov. Nevyšlo nám to ani v Žiline, ale tieto stretnutia sú už za nami a my sa už teraz sústredíme na ďalší duel,“ vyjadril sa popradský rodák, ktorý sa do Michaloviec vrátil v lete po necelom ročnom hosťovaní práve v rodnom meste. Spomínanú sériu ťažkých súbojov zakončia Michalovce pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne, kde sa im do cesty postaví úradujúci slovenský šampión a líder tabuľky. „Tréneri nejakú taktiku na Trenčanov určite pripravia. Budeme hrať na ihrisku s umelou trávou, takže musíme sa čím skôr tomuto povrchu prispôsobiť. Verím, že budeme úspešní, treba však hrať odvážne a znepríjemňovať im ich hru,“ doplnil Tomáš Sedlák.

Zdroj: denník Korzár