Žilinský reparát proti nováčikovi z Michaloviec

2015-09-27 12:00:00

Zemplínčanov čaká dnes tretí zápas v rade so silným protivníkom, podarí sa im zopakovať husársky kúsok z Trnavy?

Žilinčania v stredu po výbornom výkone triumfovali na pôde úradujúceho majstra a Trenčínu uštedrili príučku 4:1. V tabuľke sa k nemu dotiahli na dvojbodový dostrel. Priamo úmerne úspechu stúpla aj nálada v kabíne "šošonov". Z Lukáša Čmelíka a Nikolasa Špaleka sa hneď na druhý deň stali súperi, pretože si dohodli tenisový duel. Po poslednej loptičke odchádzal z kurtu spokojnejší Čmelík, ktorý mladšieho spoluhráča zostrelil ako ružu na strelnici po setoch 6:2, 6:2 a 6:0. Proti Michalovciam už budú musieť obaja kamaráti opäť spojiť sily, aby sa žilinský tábor vyvaroval zaváhaniu, akým rozčaroval svojich fanúšikov v ostatnom domácom súboji s nováčikom zo Skalice (2:2). "Víťazstvo nad Trenčínom je určite povzbudzujúce, ale nemôžeme žiť z krátkej minulosti. Nie sme tím, ktorý chce vyhrať jednu bitku, my sa chceme na konci sezóny tešiť zo zisku titulu. Práve preto sú zápasy proti papierovo slabšiemu protivníkovi ťažšie, ako proti silnému," poznamenal Čmelík.

Michalovčania naposledy podľahli na vypredanom domácom štadióne bratislavskému Slovanu 1:2, keď o výsledku rozhodol vlastenec Šimčáka v nadstavenom čase... Po zápase nedokázal krotiť vášne tréner František Šturma, ktorý vo vyjadreniach označil rozhodcov za mafiu, čo, pochopiteľne, neuniklo disciplinárke. Tá proti trénerovi Zemplína začala konanie a uložila mu predbežné ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze výkonu funkcie trénera až do vyriešenia prípadu, takže pod Dubňom na lavičke Michaloviec sedieť nebude. "Dobre vieme o sile Žiliny, ale na jej štadión cestujeme s cieľom prekvapiť favorita, ako sa nám to podarilo v poslednom zápase na pôde súpera - víťazstvom na štadióne trnavského Spartaka. Určite by sme chceli bodovať," povedal smoliar z duelu so Slovanom Milan Šimčák.

MOTÍV ZÁPASU

Súboj s nováčikom posuje vicemajstra do pozície jasného favorita. Obzvlášť po výbornom stredajšom výkone Žilinčanov na pôde Trenčína. Pravda, zverenci trénera Guľu nedávno v podobnej situácii zlyhali, keď doma iba remizovali s nováčikom zo Skalice. Predpokladáme, že k prekvapeniu na účet favorita tentoraz nepríde.

CHÝBAJÚ

Žilina: Piaček, Haskič (zranenie)

Michalovce: Regáli (zranenie)