Získali sme ghanského útočníka

2017-09-04 17:00:48

Aktuálne siedmy tím prvoligovej tabuľky MFK Zemplín Michalovce získal do svojich radov ďalšiu ofenzívnu posilu. Po chorvátskom útočníkovi Tinovi Matičovi posilnil jeho káder aj ghanský zakončovateľ Sadam Sulley. Žlto-modrí opäť lovili v poľských vodách, pretože urastený gólový hráč tiež prichádza z Legie Varšava.

Dvadsaťročný Afričan je odchovancom Vision FC a s mužstvom od Laborca začal trénovať dnes. Pochádza z Akkry, teda z rovnakého mesta ako Emmanuel Mensah, ktorý pred necelým rokom odvádzal v Michalovciach výborné výkony. Aj od tohto Ghančana si Zemplínčania sľubujú veľa. Očakávajú predovšetkým skvalitnenie ofenzívy, veď zatiaľ nastrieľali najmenej gólov zo všetkých prvoligistov.

„Sulley nedostával v Legii veľa príležitostí, preto sme sa s poľským klubom dohodli na jeho príchode k nám. Získali sme ho na ročné hosťovanie. Je to vysoký a technicky dobre vybavený útočník, ktorý bude určite prínosom,“ vyjadril sa na margo novej akvizície v tíme športový manažér MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Príchodu tohto útočníka čiernej pleti sa potešil aj tréner Anton Šoltis. "Som rád, že zvýši na ofenzívnu silu. Je to síce mladý hráč, ale pôsobil v kvalitnom klube, takže je to dobrý futbalista, čo potvrdil hneď na prvom tréningu. Má urastenú postavu, je teda silný v osobných súbojoch. Verím, že sa mu v našom tíme bude dariť," uviedol.

Lodivod MFK Zemplín dúfa, že Sulleyho príchod sa do sobotňajšieho duelu v Ružomberku papierovo podarí dotiahnuť, pretože kvôli zraneniu mu bude na Liptove chýbať Tin Matič. "Proti Zlatým Moravciam si podvrtol koleno a stále ho má opuchnuté. Verím, že na budúci týždeň už bude k dispozícii, lebo nás čaká nahustený program," konštatoval Šoltis.

Okrem Matiča chýbali na pondelkovom tréningu Michalovčanov aj Šosták, Antonov, Bednár a Koscelník. "Dvaja posledne menovaní v najbližších dňoch začnú trénovať. Antonov má silno natiahnutý zadný stehenný sval, minimálne týždeň ešte bude mimo. Šosták ešte dva týždne musí nosiť ortézu a potom bude môcť začať s tréningom." Na druhej strane je potešiteľné, že naplno už zarezáva Regáli, ktorý posledný zápas odohral naposledy ešte v máji.