O body sme prišli v samom závere

2017-09-09 19:58:35

Veľmi blízko k bodovému zisku boli v sobotu večer na Liptove futbalisti Michaloviec. V stretnutí 7. kola Fortuna ligy dlho viedli na trávniku Ružomberka po góle Petra Kavku, avšak v záverečnej štvrťhodine inkasovali dva góly a prehrali najtesnejším rozdielom 1:2, čím sa skončila ich víťazná séria.

Zemplínčania mali výborný vstup do zápasu, keď už v 6. minúte po rohovom kope Božoka rozvlnil hlavou ružomberskú sieť Kavka - 0:1. Gól im dodal ešte viac sebavedomia a v úvodnom dejstve robili domácim veľké problémy. Desať minút po otváracom zásahu bol veľmi blízko k druhému gólu novic v drese MFK Zemplín Sulley, ale po peknej Žofčákovej prihrávke zoči-voči Macíkovi netrafil loptu ideálne. Krátko po polhodine hry vyboxoval Kira priamy kop P. Masla a z následného protiútoku po spätnej prihrávke Žofčáka Sulley opečiatkoval žrď. Michalovčania boli pri chuti a ich kapitán Žofčák vzápätí vyprášil Macíkove rukavice. V 38. minúte bolo rušno na oboch stranách: Najprv Koscelníkovu hlavičku chytil Macík a potom Kostadinovova strela z 30 metrov išla nad.

Na začiatku druhého polčasu žlto-modrí naďalej držali Liptákov na dištanc, aj keď do zakončenia sa dostal Exmichalovčan Qose, no Kira jeho strelu vyrazil. Zlom nastal po príchode skúseného Saparu, ktorý domácu hru oživil. Ružomberok hostí zatlačil na ich polovicu. V 65. minúte Gál-Andrezly vystrelil tesne vedľa, zakrátko Qoseho tvrdá strela skončila na žrdi. Potom to pred Kirovou svätyňou horelo po dvoch Saparových rohoch v rade. V 77. minúte sa po dlhšom čase o slovo prihlásili aj "šoltisovci", keď krásnu individuálnu akciu predviedol Regáli, no zakončil len do brvna. Vzápätí bolo vyrovnané, keď po prihrávke Gála-Andrezlyho zblízka dostal loptu do siete J. Maslo - 1:1. Domáci tlak pokračoval, Michalovčanom už dochádzali sily. V 88. minúte sa Liptákom podarilo dokonať obrat, po odrazenej lopte prestrelil všetko Daniel - 2:1...

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 79. J. Maslo, 88. E. Daniel - 6. Kavka

ŽK: 60. J. Maslo - 66. Božok

Rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, Žákech; 1470 divákov

MFK: Macík – P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak - Qose, M. Kochan - E. Daniel (90+. Jonec), Kostadinov (72. D. Kunca), D. Takáč (63. Sapara), Gál-Andrezly – Gerec

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Božok - Grič - M. Koscelník, I. Žofčák, Turík (69. M. Regáli), Šimčák - Sulley (85. Bragin)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Snažíme sa asi o nejaký zápis do Guinessovej knihy. Tretí zápas po sebe sme dostali z prvého rohu gól. Musíme popracovať na tom, aby sa nám takéto veci neopakovali. Narúša to potom všetky plány. Príde nervozita, stres, strata pokoja v práci s loptou. Veľa situácií sme nevyriešili tak, ako sme mali, aj preto mal súper prvý polčas hru pod kontrolou. Druhý polčas to bol z našej strany iný parameter. Emócia a hlavne iná kvalita. Bolo tam množstvo šancí, gól visel vo vzduchu. Napokon aj dva prišli. Sme veľmi radi, že sme zápas otočili."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Odchádzame smutní z Ružomberka, prišli sme s cieľom zabodovať. V prvom polčase sa nám zámer daril. Vychádzali sme z organizácie v defenzíve, boli sme tiež nebezpeční pre bránu súpera. Išli sme do vedenia, potom sme mali ešte tri dá sa povedať čisté šance, z ktorých sme mohli zvýšiť. Súper prvý polčas nebol nebezpečný, keby sme upravili na 2:0, možno by bol ďalší vývoj iný. V druhej polke nás domáci zatlačili, dostali sme sa pod veľký tlak, nevedeli sme podržať loptu. Ružomberok to aj dokonale využil. Do našej šestnástky prichádzalo veľa centrovaných lôpt, bolo tam veľa možností na skórovanie pre domácich."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 13. septembra o 16.00 hod.: Poltár - Michalovce (3. kolo SC)

Sobota 16. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (8. kolo FL)

Utorok 19. septembra o 20.30 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (9. kolo FL)