Smoliarska prehra starších dorastencov

2015-09-26 12:00:00

V šlágri kola na ihrisku Podbrezovej podľahli po výbornom výkone tabuľkovému susedovi najtesnejším rozdielom 1:2.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zaknihovali druhú prehru v prebiehajúcej sezóne. V sobotu neuspeli v šlágri 8. kola Dôvera I. ligy U19 na ihrisku vo Valaskej proti domácej Podbrezovej, ktorej podľahli tesne 1:2 (1:2). S tímom ŽP Šport, ktorý je ich tabuľkovým susedom, však zaznamenali smoliarsku prehru, pretože počas väčšiny zápasu boli lepším družstvom.

Tréner Albert Rusnák: "Vynikajúci zápas z našej strany. Paradoxne, hoci sme prehrali, musím svojich chlapcov pochváliť, čo sa mi stalo prvýkrát, kto však bol na stretnutí, tak vie, o čom hovorím. Súper nám dal dva góly po situáciách, na ktoré boli hráči upozorňovaní, z krídelných priestoroch po centroch. Zaspali sme trošku úvod, keď si odmyslím prvých pätnásť minút, tak celý zápas bol plne v našej réžii. Podarilo sa nám do polčasu znížiť a potom rozhodca v prospech nás neodpískal z môjho pohľadu jasnú penaltu po faule na Pavla Bellása, ktorý sa rútil sám na bránu, hráč ho v šestnástke stiahol, pričom sa nedotkol ani lopty, mala nasledovať penalta a červená karta, ale rozhodca to posúdil tak, ako posúdil. V druhom polčase sme na ihrisku dominovali, hoci sa hralo na ťažkom teréne, tak chlapci predviedli veľmi veľa výborných technických vecí. Aj keď sme prehrali, rozplývam sa nad hrou svojich zverencov, lebo tak dobre som ich hrať ešte nevidel. Druhý gól nám však súdený nebol."

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (2:1)

Góly: 2. K. Lukáčik, 22. Kačerík - 30. vlastný A. Lipčák

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, M. Bednár, P. Kolesár - Vajs, Bellás, R. Lukáč (72. Lehotský)

Zvyšné výsledky 8. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (9. kolo)

Utorok 6. októbra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (dohrávka 6. kola)

Sobota 10. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Žilina (10. kolo)