Nešťastná prehra s Dunajskou Stredou

2017-09-24 22:16:32

Michalovskí futbalisti neuspeli v nedeľňajšom domácom stretnutí 10. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou, ktorej podľahli smoliarsky 1:2. Zemplínčanov dostal do vedenia Sadam Sulley, ale hostia zásluhou Erika Pačindu a Erica Javiera Davisa Grajalesa výsledok otočili.

Pri Laborci sa vo výbornej atmosfére hral kvalitný futbal. Ambiciózni hostia nezačali najhoršie, ale ich defenzíva na čele s exmichalovským brankárom Macejom už v 10. minúte inkasovala. Po rohu Božoka sa zblízka presadil dôrazný Sulley, ktorý poslal MFK Zemplín do vedenia 1:0. Ghanský útočník dal o sebe vedieť aj o osem minút neskôr, keď bombou poriadne vyprášil Macejove rukavice. Krátko na to zazmätkovali domáci v zadných radoch, čo takmer potrestal Čmelík, ale Kira dvakrát veľmi dobre zasiahol. V 36. minúte bol opäť v akcii Čmelík, ktorý sa predral po ľavej strane, nabil Pačindovi, ktorého strelu z dobrej pozície chytil spoľahlivý Kira. Michalovský gólman však tesne pred odchodom do kabín predsa len kapituloval, obrovskú hrúbku Carrilla potrestal Pačinda, ktorý premenil samostatný nájazd - 1:1.

Aj po zmene strán sa hralo v dobrom tempe, obe mužstvá chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Domáci začali aktívnejšie, dostali sa aj na dostrel brány DAC, ale nič z toho nevyťažili. V 65. minúte mohli udrieť hostia, striedajúci Divkovič však v obrovskej šanci medzi tri žrde nenamieril. Čo nevyšlo jemu, sa podarilo o šesť minút potom Kalmárovi, ktorý z rohu šestnástky poslal odrazenú loptu parádne k vzdialenejšej žrdi - 1:2. Vzápätí sa takmer začínalo odznova, keď mal veľkú šancu Sulley, no jeho tvrdú strelu zneškodnil Macej. Zemplínčania sa ešte snažili vyrovnať, súpera zo Žitného ostrova v záverečnej desaťminútovke zatlačili, no keďže strely Griča či Regáliho v sieti neskončili, odviezli si všetky tri body domov oveľa šťastnejší hostia...

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (1:1)

Góly: 10. Sulley - 44. E. Pačinda, 71. Davis

ŽK: 19. Sviarchynski, 29. Šimčák, 60. M. Koscelník, 90+. Božok - 16. Simon

Rozhodovali: A. Somoláni - Tomčík, Pozor; 2116 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Božok - Grič - M. Koscelník, I. Žofčák (60. S. Danko), Turík, Šimčák (58. M. Regáli) - Sulley (75. Bragin)

FC DAC 1904: P. Macej - Živkovič, Šatka, Huk, Davis - Simon (46. B. Ľupták), Ljubičič, Kalmár - Čmelík (83. Koštrna), E. Pačinda, Vida (61. Divkovič)

https://www.youtube.com/watch?v=2IFiPeHIgLI

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. septembra o 19.00 hod.: Žilina - Michalovce (11. kolo FL)

Streda 4. októbra o 15.30 hod.: Snina - Michalovce (4. kolo SC)

Sobota 14. októbra o 15.00 hod.: Michalovce - Trnava (12. kolo FL)