So Sninou po vyše dvadsiatich rokoch

2017-10-04 08:46:26

Zaujímavý pohárový zápas čaká dnes od 15.30 hod. michalovských futbalistov. Prvoligista v rámci 4. kola Slovnaft Cupu odohrá regionálne derby na trávniku neďalekej Sniny, ktorá je od Michaloviec vzdialená len zhruba 50 km. Pod Vihorlat sa preto chystajú aj desiatky priaznivcov MFK Zemplín, ktorí veria, že žlto-modrí potvrdia úlohu jasného favorita a uvidia postupovú radosť svojho mužstva.

Snina je momentálne vo futbalovom "laufe". Len nedávno sa tam konali oslavy deväťdesiateho výročia založenia klubu a v nedeľu A-mužstvo vystúpilo na čelo tabuľky tretej ligy skupiny Východ po jasnej výhre 7:1 nad Bardejovskou Novou Vsou na jej ihrisku.

Sninský celok vedie skúsený tréner Jozef Štafura, ktorý v roku 2003 pôsobil aj v našom prvom tíme, keď ešte hral tretiu najvyššiu súťaž. Michalovskú minulosť majú za sebou aj traja hráči MFK Róbert Šmajda, Marián Hreha a Tomáš Mackaľ, ktorí pre pár rokmi hrávali za naše dorastenecké celky. Zabudnúť nemôžeme ani na niekdajšieho skvelého kanoniera Pavla Diňu, asistenta Štafuru aj klubového hospodára, ktorý tiež svojho času obliekal michalovský dres.

Na sninskom ihrisku robili prvé futbalové kroky viacerí hráči, ktorí to dotiahli až do najvyššej súťaže či dokonca reprezentácie. Okrem spomínaného Diňu spomenieme aj Jána Muchu, Ondreja Dudu, Františka Hanca, Dávida Škutku, Mareka Lukáča, ale aj v súčasnosti hráči MFK Zemplín Matúš Kira a Jozef-Šimon Turík.

Sninské mužstvo je na svojom štadióne s kapacitou vyše 5-tisíc divákov (z toho je 1200 miest na sedenie) veľmi nepríjemné. Tamojší diváci vedia vytvoriť poriadne búrlivú atmosféru. MFK sa spolieha predovšetkým na góly útočného dvojzáprahu Jozef Skvašík - Oleg Vyshnevskyi, ktorí dokopy nastrieľali už 19 presných zásahov.

Michalovčania odohrali so Sninčanmi súťažný zápas ešte pred vyše dvadsiatimi rokmi. Bolo to ešte na jar 1996 v tretej lige Východ. Odvtedy sa nestretli, pretože MFK Snina vždy hrával v nižšej súťaži.

Ako postupovali?

MFK: 1. kolo: Ulič (v) 5:1 2. kolo: Olcnava (v) 5:0 3. kolo: Pavlovce nad Uhom (v) 1:1, na PK 5:4

MFK Zemplín: 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Bacúch 7:2 (v) 3. kolo: Poltár 4:0 (v)