Nečakaný koniec v pohári

2017-10-18 15:34:02

Šok! Michalovskí futbalisti vypadli z pohárovej súťaže Slovnaft Cup s účastníkom tretej ligy. V osemfinále pohára nestačili na Borčice, ktorým na ich trávniku podľahli prekvapujúco 0:2. Žlto-modrí tak nezopakujú vlaňajší pohárový úspech, keď sa prebojovali až do semifinále.

Favorizovaní Zemplínčania boli od úvodných minút aktívnejším tímom a loptu mali častejšie na svojich kopačkách. Často sa pokúšali o zakončenie, ale dlho medzi tri žrde brankára Iskry Bobota nevedeli namieriť. A keďže nič nevyťažili ani zo svojich piatich rohových kopov (domáci nezahrávali ani jeden), do kabín sa išlo za bezgólového stavu. Hneď po zmene strán prišiel šok, keď už v 49. minúte sa treťoligistovi zásluhou Chynoradského podarilo otvoriť skóre stretnutia - 1:0. Michalovčania sa v ďalšom priebehu snažili vyrovnať, ale cez dobre organizovanú defenzívu domácich sa nevedeli presadiť. A keď v 79. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov Zuziak, na svete bolo obrovské prekvapenie v podobe vypadnutia prvoligistu s treťoligovým tímom...

TJ Iskra Borčice - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

do štvrťfinále SC postúpila TJ Iskra

Góly: 49. Chynoradský, 79. Zuziak

ŽK: 71. Siva - 66. Božok

Rozhodovali: Dohál - Žákech, Poláček; 540 divákov

TJ ISKRA: Bobot - Ľ. Hanzel, Chynoradský, Mravec, Petruš - Siva - Náther, Barčík (90+. Pikulík), J. Novák (88. Mačina), Zuziak - Demjan (84. L. Slávik)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski (83. Kushta), M. Bednár, Carrillo, Božok - Grič - M. Regáli, I. Žofčák, S. Danko (80. P. Kolesár), Šimčák - Sulley (66. Bragin)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Nitra (13. kolo FL)

Sobota 28. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (14. kolo FL)

Piatok 3. novembra o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (15. kolo FL, hrá sa v Poprade)