S Borčicami prvýkrát v histórii

2017-10-18 10:37:28

Štvrtý pohárový zápas v tejto sezóne odohrajú dnes popoludní (o 14.30 hod.) michalovskí futbalisti. V osemfinále Slovnaft Cupu sa predstavia na trávniku TJ Iskra Borčice, ambiciózneho nováčika tretej ligy skupiny Západ, ktorý je aktuálne na čele tejto súťaže.

Zemplínčania vycestovali na pohárový súboj už včera po dopoludňajšom tréningu a spoločnom obede. Prenocovali v Tatranskej Lomnici, odkiaľ sa dnes presunú do dejiska zápasu, teda do dedinky s približne šiestimi stovkami obyvateľov ležiacej v Ilavskom okrese. Vo výprave žlto-modrých chýbajú Ladislav Šosták, Tin Matič (obaja sa zotavujú po zranení), Jozef-Šimon Turík (je po chorobe) a Peter Kavka (zranil sa na pondelkovom tréningu). Ostatní hráči sú však v poriadku a pripravení zdolať ďalšiu pohárovú prekážku.

Borčice určite nebudú ľahkým sústom. V tíme je viacero skúsených futbalistov, ktorí odohrali množstvo zápasov nielen v našej prvej či druhej lige, ale aj v zahraničí. Spomenieme Ľuboša Hanzeľa, Miroslava Barčíka, Emila Le Gianga, Mateja Sivu či dvojicu trebišovských odchovancov Jána Nováka a Róberta Demjana. Iskra sa do povedomia futbalových priaznivcov dostala postupom do druhej najvyššej súťaže pred dvoma rokmi, v ktorej mala vysoké ambície. Keďže mužstvo ich nedokázalo napĺňať, rozhodol sa majiteľ klubu Anton Fabuš (šéfuje aj firme s mäsovýrobou a zároveň je i starostom Borčíc) tím zo súťaže na jar 2016 odhlásiť...

Kým naši futbalisti ťahajú v lige štvorzápasovú sériu bez bodového zisku, Borčice aktuálne dvakrát v rade zvíťazili. Naposledy cez víkend triumfovali hladko 3:0 na pôde Bánoviec nad Bebravou, keď sa do streleckej listiny postupne zapísali Demjan, Barčík a Mravec. "Mäsiari" hrávajú svoje domáce stretnutia na útulnom štadióne s kapacitou tisíc divákov a ich trénerom je Alexander Homér.

Ako postupovali?

TJ Iskra: 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Šahy (v) 2:1 3. kolo: Šamorín (d) 5:1 4. kolo: Lokomotíva Košice (d) 3:1

MFK Zemplín: 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Bacúch 7:2 (v) 3. kolo: Poltár 4:0 (v) 4. kolo: Snina (v) 1:1, na PK 4:2