Cesta s trofejou pokračuje v Michalovciach

2015-09-22 12:00:00

V našom meste pobudne tri dni, počas zápasu s bratislavským Slovanom sa s ňou budete môcť odfotiť aj vy.

Únia ligových klubov a UFA Sports pripravila pre všetkých fanúšikov slovenského futbalu nový projekt, ktorý sa od majstra rozbehol po všetkých mestách, kde sa hrá Fortuna liga. Diváci si určite prídu na svoje aj vďaka bohatému sprievodnému programu. Na programe sú obrí choduliari a šarmantné hostesky, ktorí budú fanúšikov smerovať k majstrovskému pódiu s trofejami, fotenie s trofejou Esencia hry, ktorú si zvolili samy fanúšikovia počas minulo sezónneho hlasovania, v špeciálnom „fotoštúdiu“. Zároveň si všetci budú môcť odniesť aj skvelú pamiatku v podobe fotky priamo počas zápasu. Všetky fotografie po zápase nájdu aj na facebookovej stránke Cesta s trofejou. Chýbať nebude ani Fortuna liga tipovacie komando – tipnite si priamo pred zápasom u hostesiek a vyhrajte kredit od Fortuny.


Cesta trofejou odštartovala v závere augusta na pôde majstrovského Trenčína a v stredu zavíta na tri dni do Michaloviec. v areáli štadióna bude postavené zmenšené pódium, na ktorom sa budete môcť odfotiť s trofejou určenou pre víťaza Fortuna ligy. Program by mal odštartovať dve hodiny pred úvodným výkopom zápasu medzi MFK Zemplín Michalovce a ŠK Slovan Bratislava, teda o 18. hodine. Trofej pobudne v metropole Zemplína do piatku, kedy bude presunutá do Ružomberka, kde ju čaká ďalšia zastávka.


O trofeji

Pohár s názvom Esencia hry vybrali fanúšikovia prostredníctvom hlasovania na internete spomedzi piatich návrhov. Autorom 81 cm vysokej trofeje Esencia hry vyrobenej z lešteného hliníka je dizajnér Michal Žák. Vyrábala sa na Akadémii výtvarných umení v Bratislave a tlačila sa 3D tlačiarňou, keďže sa skladá z päť a šesťuholníkových tvarov. Na jej podstavci z orechového dreva pribudne k doterajším ligovým šampiónom nerezový štítok s názvom AS Trenčín. Cena novej trofeje je 12-tisíc eur. Trenčania, víťazi uplynulého ročníka Fortuna ligy, majú vo svojej vitríne repliku trofeje. Unikát jee vystavený v sídle Slovenského futbalového zväzu a Únie ligových klubov.