A-mužstvo odštartovalo zimnú prípravu

2018-01-08 14:41:47

Presne po tridsiatich dňoch voľna vstúpili v pondelok dopoludnia do zimnej prípravy prvoligoví futbalisti Michaloviec. Hlavný tréner Anton Šoltis so svojim asistentom Jozefom Majorošom privítali na úvodnom tréningu viac ako dve desiatky hráčov, medzi ktorými nechýbali ani nové tváre.

Krátka príprava

Žlto-modrí sa pustili do šesťtýždňovej prípravy plní elánu. V dobrej nálade bol aj Anton Šoltis. „Počas mesačného voľna som si dostatočne oddýchol, bol som aj v teple pri mori. Po novom roku ma už začali svrbieť dlane a nevedel som sa dočkať začiatku tréningového procesu,“ usmieval sa rodák z Košíc.

Príprava bude síce kratšia ako zvyčajne, ale o to intenzívnejšia. „Všetci radšej hráme zápasy ako trénujeme. Chlapci nezaháľali ani počas voľna, pretože dostali individuálne plány. Vstupné testy preto dopadli celkom slušne.“

Do štartu jarnej časti, teda do 17. februára, absolvujú Zemplínčania viacero herných previerok. Tú prvú už v sobotu o 12. hodine na bardejovskej umelej tráve, kde ich preverí tamojší druholigista.

„Väčšinu zápasov odohráme vonku, lebo naša umelá tráva už nie je najlepšia a čaká ju výmena. Preveria nás kvalitní súperi ako Ostrava, Třinec či Górnik Zabrze, ale aj tímy z nižších súťaží. Zápasový program bude teda pestrý,“ dodal Šoltis, ktorý so svojimi zverencami vycestuje koncom januára aj na týždňové sústredenie do poľského mestečka Ustroň.

Aj s kanonierom zo Sniny

Do prípravy MFK Zemplín sa už nezapojili Miroslav Božok a Aliaksandr Sviarchynski, ktorí už v mužstve skončili. Na prvom tréningu nemali tréneri k dispozícii z jesenného kádra ani legionárov Josého Carrilla Mancillu, Vladislava Bragina a Antona Antonova, ktorí sa pripoja v najbližších dňoch.

„Zatiaľ nám chýba aj Martin Bednár, ktorý je na sústredení s reprezentáciou do 20 rokov, a pre zranenie netrénuje Jozef-Šimon Turík,“ uviedol lodivod mužstva zimujúceho na deviatej priečke Fortuna ligy.

Novými tvárami sú ukrajinský zakončovateľ Oleg Vyshnevskyi zo Sniny, najlepší strelec tretej ligy Východ, a argentínsky rodák s nórskym pasom Nicolas De La Peňa, ktorých už Michalovčania skúšali počas jesene. Novicom je aj vranovský rodák Roman Begala naposledy obliekajúci dres Senice, ktorý ešte môže hrať aj za dorast, a v stredu by sa mal ku kolektívu pripojiť 28-ročný útočník Ulrich Kapolongo, reprezentant Konga, ktorý pred časom pôsobil v Tepliciach.

„Vyskúšame niekoľko hráčov, aby sme káder vystužili predovšetkým kvalitou. Potrebujeme predovšetkým útočníka a krajných hráčov do obrany či zálohy,“ vyjadril sa Šoltis, ktorého potešil návrat dlhodobo zranených do tréningového procesu. „Kira a Šosták už zarezávajú naplno, o pár dní by mal s mužstvom začať trénovať aj Matič.“

Hráči na prvom tréningu:

Matúš Kira, Gerard Dariusz Bieszczad, Tomáš Dráb – Peter Kolesár, Martin Regáli, Peter Kavka, Roman Begala, Pavol Bellás, Stanislav Danko, Martin Kolesár, Sadam Sulley, Ladislav Šosták, Matúš Begala, Igor Žofčák, Jozef Vajs, Milan Šimčák, Oleg Vyshnevskyi, Jakub Grič, Nicolas De La Peňa, Tin Matič, Martin Koscelník, Dávid Špak

Aktualizovaný program prípravných zápasov:

Sobota 13. januára: Bardejov – Michalovce

Utorok 16. januára: Trebišov – Michalovce

Piatok 19. januára: Nowy Sacz – Michalovce

Streda 24. januára: Mezőkövesd – Michalovce

Sobota 27. januára: Ostrava – Michalovce

Utorok 30. januára: Třinec – Michalovce

Sobota 3. februára: Górnik Zabrze – Michalovce

Sobota 10. februára: Michalovce – Lokomotíva Košice

  Zdroj: korzar.sk Foto: Róbert Andrejov