Sokoli opäť na lavičke staršieho dorastu

2018-01-15 14:50:19

Po polročnej prestávke sa do štruktúr MFK Zemplín Michalovce vracia kormidelník Branislav Sokoli, ktorý v nedávnom období zaznamenal s mládežníckymi tímami žlto-modrých viacero výborných výsledkov. V sezóne 2016/17 sa so staršími dorastencami stal vicemajstrom Slovenska, keď za prvou Nitrou zaostal len vinou horšej bilancii zo vzájomných zápasov.

V lete odišiel prešovský rodák trénovať ruský Vladivostok, v ktorom robil asistenta krajanovi Zsoltovi Hornyákovi. Po pár mesiacoch sa však ich anabáza na ďalekom východe skončila a Sokoli sa vrátil do metropoly Zemplína. Znovu sa stal lodivodom staršieho dorastu U19, s ktorým už aj v pondelok 8. januára odštartoval zimnú prípravu. Na jar čaká 45-ročného trénera boj o záchranu v prvej lige, pretože Michalovčanom patrí v tabuľke predposledná jedenásta priečka.

Doterajší kouč 19-tky Ladislav Šimčo sa presunul k mladšiemu dorastu, konkrétne ku kategórii U17. Trénerská zmena sa udiala aj u starších žiakov U15, kde po dlhých rokoch skončil na poste hlavného kormidelníka Martin Melník, ktorý bude po novom hlavným koordinátorom všetkých žiackych kolektívov. Jeho nástupcom v 15-tke sa stal Adrián Devečka, doterajší tréner kategórie U17.

Tréneri mládežníckych tímov MFK Zemplín:

Starší dorastenci U19 – Branislav Sokoli, Milan Holej

Mladší dorastenci U17 – Ladislav Šimčo, Jaroslav Dargaj

Mladší dorastenci U16 – Viktor Kostovčík, Norbert Belán

Starší žiaci U15 – Adrián Devečka, Martin Melník

Starší žiaci U14 – Ján Gajdoščík, Rudolf Feňuš

Mladší žiaci U13 – Marcel Nemčík, Miroslav Liebl

Mladší žiaci U12 – Tomáš Kiš, Juraj Čižmár

Prípravka U11 – Tomáš Kozár, Ján Cina

Prípravka U10 – Viktor Kostovčík, Miroslav Liebl

Prípravka U9 – Tomáš Kozár, Ján Cina

Prípravka U8 – Peter Kokočák, Jaroslav Komenda

Prípravka U7 – Tomáš Kiš, Jaroslav Komenda