Veľké víťazstvo dielom celého kolektívu

2015-09-21 12:00:00

Michalovský nováčik dobyl trnavské hradby, tri body zariadil presným zásahom Stanislav Danko.

O najväčšie prekvapenie víkendového 9. kola Fortuna ligy sa postarali futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Mužstvo od Laborca obralo o všetky tri body trnavský Spartak na jeho štadióne, keď na horúcej pôde „bílych andelov“ dosiahlo najtesnejšie víťazstvo 1:0! Vďaka nemu sa po takmer mesiaci odpútalo z poslednej priečky tabuľky, na ktorú klesli hráči Podbrezovej.

Chlapci všetko splnili

Iba druhé michalovské prvoligové víťazstvo a historicky premiérové na súperovom ihrisku v najvyššej súťaži sa začalo rodiť už v úvodnom dejstve hry, keď v 25. minúte krásnou prihrávkou uvoľnil Dominik Kunca Stanislava Danka, ktorý svoj nájazd na Ľuboša Kamenára rutinérsky premenil. „Vtedy som si ani nepomyslel, že by tento gól mohol znamenať naše víťazstvo. Avšak pevne som veril, že nejaký bod si môžeme z Trnavy odniesť,“ povedal kormidelník žlto-modrých František Šturma, ktorý po zápase svojich zverencov pochválil. „Na súpera sme sa veľmi dobre pripravili, celý týždeň sme pracovali na taktike, s akou chceme do zápasu ísť a chlapci to všetko do poslednej bodky splnili, preto im patrí moje poďakovanie za bojovnosť, obetavosť a výborný kolektívny výkon,“ pokračoval český lodivod.

Sklamaný z rozhodcov

Šéfa realizačného tímu MFK Zemplín po triumfe v slovenskom Ríme mrzelo iba to, že domácim nedali aj druhý gól, ktorým by jeho odpor možno definitívne zlomili. „Nastúpili sme viac s defenzívnou taktikou s cieľom chodiť do brejkov, a po niektorých sme neboli ďaleko od gólu. Škoda, ten druhý gól by vniesol do našich radov viac pokoja. Nedali sme ho a o to viac síl nás stálo jednogólové vedenie udržať.“ V niektorých fázach druhého polčasu mal Spartak obrovský tlak a v šestnástke Michaloviec bolo poriadne horúco. Ako vtedy bolo Šturmovi na lavičke? „Dosť som to prežíval, nebolo jednoduché sledovať, ako nás tlačia. Musím však povedať, že k ničomu nás nepustili ani rozhodcovia, hlavne v druhom polčase. To bolo pre mňa sklamanie. Asi budeme dávať aj protest za odpískaný ofsajd Petrovi Nworahovi v prvom polčase, ktorý nebol, čo potvrdili aj televízne kamery. Rozhodcovia nás poškodili. Ale nič to nemení na tom, že z víťazstva máme veľkú radosť,“ uzavrel Šturma. 

Zdroj: denník Korzár