Začali sme víťazstvom v Bardejove

2018-01-13 16:59:15

Prvoligoví futbalisti michalovského MFK Zemplín odštartovali sériu herných previerok v rámci zimnej prípravy dvojgólovým víťazstvom nad Bardejovom. Na umelej tráve tohto tradičného druholigového účastníka triumfovali 3:1, keď úvodné dejstvo hry vyhrali 1:0.

Zápas sa začal za silného sneženia, ktoré postupne ustálo. Žlto-modrí mali raketový štart, keď už po necelých dvoch minútach hry sa po úniku presadil Martin Regáli. Súboj mal jasné prvky toho, že pre oba celky bol prvým v zimnej príprave. V hre bolo veľa nepresností, keďže obaja tréneri testovali aj nové tváre, cez prestávku aj hromadne prestriedali. V druhom dejstve hry boli o niečo aktívnejší Michalovčania, ktorých poslal do dvojgólového vedenia Peter Kolesár po peknej technickej strele do vinkla. Vzápätí domáci znížili po zaváhaní obrany MFK Zemplín zásluhou Lukáša Didika, ale tesne pred koncom poistil víťazstvo prvoligistu jeho čerstvá posila Poliak Dawid Kurminowski, ktorý nezaváhal zoči-voči brankárovi Adamovi Miklušovi - 1:3.

Tréner Anton Šoltis: "Na zápas sme nastúpili z hrubej prípravy, v ktorej ešte stále sme. Chlapci si schuti zahrali, vyskúšali sme si dva herné systémy. To, čo chceme hrať aj v súťaži, teda vysoké napádanie a pressing, sa nám čiastočne aj darilo napĺňať, ale bol to iba prvý zápas, a je čo ešte zlepšovať. Videli sme v akcii aj nových hráčov, ktorých sme skúšali, a to bol základ. Ďalší hráči z tímu dostali voľno, niektorí si doliečujú zranenia. Stretnutie tak jednoznačne splnilo účel."

Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:1)

Góly: 80. Didik - 2. M. Regáli, 79. P. Kolesár, 86. Kurminowski

PARTIZÁN: Gmitter (31. M. Vinclér, 60. Mikluš) - Scholtés (46. V. Andraščík), Pangrác-Piter (46. Berežný), D. Lukáč (46. Nemergut), Košč - Didik (46. Ducár) - Botvynnyk, Verčimák (46. M. Jacko), Ľalík, Góra (60. Didik) - J. Staško (46. Szczepaňski)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Kolesár (46. D. Špak), Šosták, Carrillo (46. Kavka), Šimčák - Grič (46. R. Begala) - Bellás, P. Kolesár (46. S. Danko), Falck Peňa (60. P. Kolesár), M. Regáli (46. J. Vajs) - Kapolongo (46. Kurminowski)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v utorok 16. februára o 11. hodine na umelej tráve druholigového Slavoja Trebišov.

Foto: Róbert Andrejov