Dve hráčky v najlepšej jedenástke

2018-01-15 18:47:15

V piatok 12. januára večer v Košiciach vyhlásili laureátov Jedenástky roka VsFZ za rok 2017. Futbalová smotánka najvyššej regionálnej súťaže na východe Slovenska bola dekorovaná už jubilejný dvadsiatykrát. Prvýkrát sa tak stalo ešte v roku 1997.

Už piatykrát bolo súčasťou galavečera aj vyhlásenie ženskej Jedenástky roka. Na túto súčasť ankety je VsFZ obzvlášť hrdý, keďže ju vyhlasuje ako jediný z regionálnych futbalových zväzov na Slovensku. Podľa očakávania hral medzi ženami prím aktuálny majster Slovenska Partizán Bardejov, ktorý do ideálnej zostavy za rok 2017 dodal až päť futbalistiek.

Do najlepšej jedenástky sa však dostali aj dve hráčky michalovského MFK Zemplín, hrajúceho druhú sezónu najvyššiu ženskú súťaž. Dekorované boli obrankyňa Timea Kondášová a stredopoliarka Simona Lukčíková.

Zaujímavé je, že v mužskej "naj" zostave sú aj hráči, ktorí majú nejaké spojenie s michalovským klubom. Miesto v nej získali bývalí hráči MFK Zemplín Lukáš Janič a Oliver Špilár, i ukrajinský kanonier Oleg Vyshnevskyi, ktorý je v tíme Antona Šoltisa aktuálne na skúške.

Ako vyzerajú najlepšie zostavy u mužov a žien na východe?

Jedenástka roka VsFZ 2017

Gejza Pulen (Rožňava) – Erik Tomko (Giraltovce), Peter Majný, Timon Dobias (obaja FK Košice) – Kristián Tináth (Plavnica), Jozef Skvašík (Snina), Oliver Špilár (Stropkov), Lukáš Janič (Lipany), Matúš Digoň (Vranov n/T) – Radovan Bandžuch (FK Košice), Oleg Vyshnevskyi (Snina)

Jedenástka roka žien 2017

Frederika Pajonková – Jana Sedláková (obe Poprad), Maja Dimitrijevičová (Bardejov), TIMEA KONDÁŠOVÁ – SIMONA LUKČÍKOVÁ (obe Michalovce), Mária Mikolajová, Diana Lemešová, Monika Havranová (všetky Bardejov), Laura Žemberyová (Prešov), Zita Baníková (Lokomotíva Košice) – Stela Semanová (Bardejov)

Foto: Vranovské novinky